X

Ντιπ καρότου

Υλικά

Υλικά

1 κιλό καρότα, κομμένα σε κομμάτια 2 εκατοστών 

2/3 κούπας ε.π. ελαιόλαδο

1 κγ πάπρικα

1 κγ κύμινο

2 σκελίδες σκόρδου

2 κσ λευκό ξύδι

αλάτι, πιπέρι

Παρασκευή

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 C.

Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε νερό και λίγο πριν ξεκινήσει να βράζει ρίχνουμε τα καρότα και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά.

Τα στραγγίζουμε και τοποθετούμε σε ένα ταψί στρωμένο με αλουμινόχαρτο.

Ραντίζουμε με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και ψήνουμε για 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν έντονα.

Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τοποθετούμε στο μπλέντερ μαζί με τα μπαχαρικά, το σκόρδο και το ξύδι.

Χτυπάμε πρώτα τα υλικά μόνα τους και στη συνέχεια προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε ξανά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Συμπληρώνουμε αλάτι και πιπέρι αν χρειάζεται και σερβίρουμε με φρυγανισμένο ψωμί, κράκερς ή κριτσίνια.

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές