Υλικά
Υλικά για 40 τυροπιτούλες
Για τη ζύμη:
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
1 κεσεδάκι ελαιόλαδο
1/2 κεσεδάκι βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 κιλό αλεύρι (θα χρησιμοποιήσετε κάπως λιγότερο)
1 κ. γλ. αλάτι
1/2 κ. γλ. ζάχαρη
1 φακελάκι ξερή μαγιά
1 φλιτζάνι τσ. χλιαρό νερό*
Για τη γέμιση
1/2 κιλό φέτα τριμμένη
1/4 κιλό ανθότυρο
αλάτι, πιπέρι
1 αβγό
Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη βάζουμε τη μαγιά, ρίχνουμε το νερό και ανακατεύουμε ώστε να διαλυθεί καλά.
Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά, ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, αφήνοντας τελευταίο το αλεύρι για να δούμε πόσο χρειάζεται, ώστε η ζύμη να μην κολλάει αλλά να είναι μαλακή και αφράτη, όχι σκληρή.
Ζυμώνουμε και αφήνουμε στην άκρη το ζυμάρι σκεπασμένο με μια καθαρή πετσέτα, για μισή ωρίτσα να ξεκουραστεί και να φουσκώσει.
Σε ένα μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά για τη γέμιση και τα ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι.
Ανοίγουμε το ζυμάρι και σχηματίζουμε στρογγυλά πιτάκια, πάχους 1 εκ.
και διαμέτρου περίπου 7-8 εκ.
Τα δουλεύουμε με το χέρι να γίνουν σαν καλαθάκια και στο κέντρο βάζουμε ανάλογη γέμιση.
Με τη βοήθεια ενός πιρουνιού γυρίζουμε προς τα μέσα τις άκρες αφήνοντας στη μέση τη γέμιση ακάλυπτη.
Μπορείτε να τα βάλετε και μέσα σε φορμάκια για ταρτάκια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για μισή ωρίτσα περίπου, μέχρι να ροδίσουν.
Μόλις κρυώσουν τις κλείνουμε σε αλουμινόχαρτο για να διατηρηθούν για περισσότερες μέρες.
Βγαίνουν σαν τυροψωμάκια, όχι σαν κλασικές τυρόπιτες. * όταν βάζουμε το δάχτυλό μας θα πρέπει να το νιώθουμε χλιαρό κι αν μετρήσουμε μέχρι το δέκα θα πρέπει να αρχίσει να μας καίει.
Αυτή είναι η σωστή θερμοκρασία για να λιώσει καλά η μαγιά και να φουσκώσει το ζυμάρι μας.