Υλικά
Υλικά
1 κ. σ. ελαιόλαδο
4 πράσινα κρεμμυδάκια, με τα φύλλα τους, ψιλοκομμένα
2 φλιτζάνια του τσαγιού (ωμό) ψιλό κριθαράκι
1,5 φλιτζάνι του τσαγιού διάφορα πράσινα ψυχανθή λαχανικά (αρακά καθαρισμένο, αμπελοφάσουλα ψιλοκομμένα, κουκιά χλωρά*)
1/2 ματσάκι ρόκα
1,5 κ. σ. δυόσμο
150 ml λευκό, ξηρό κρασί
1250 ml καυτό ζωμό λαχανικών
200 γρ. χλωρό ανθότυρο + 2 κ. σ. διάφορα μυριστικά ψιλοκομμένα
τριμμένη παρμεζάνα ή άλλο τυρί για μακαρόνια
2 λιαστές ντομάτες κομμένες σε λεπτές λωρίδες
Παρασκευή
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια στο ελαιόλαδο, προσθέτουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει χρώμα και να τυλιχτεί από το ελαιόλαδο.
Ρίχνουμε το κρασί και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να εξατμιστεί τελείως.
Προσθέτουμε με μια κουτάλα σερβιρίσματος της σούπας το 1/3 από το ζωμό των λαχανικών και τον δυόσμο κι αφήνουμε να σιγοβράζουν, ανακατεύοντας πότε-πότε.
Μόλις η πάστα απορροφήσει αυτό το ζωμό, προσθέτουμε το δεύτερο 1/3 του ζωμού και όλα τα υπόλοιπα λαχανικά, πλην της ρόκας κι ανακατεύουμε.
Μόλις εξατμιστεί και ο υπόλοιπος ζωμός ρίχνουμε τον ανθότυρο, ανακατεύουμε καλά για να δέσει το κριθαρότο, το αφήνουμε για λίγο ακόμα στη φωτιά ανακατεύοντας το και απομακρύνουμε την κατσαρόλα από την εστία, πριν απορροφήσει ολόκληρη την τρίτη δόση του ζωμού.
Σερβίρουμε αμέσως σε μπολ, προσθέτοντας από πάνω τη ρόκα, τις λιαστές ντομάτες και το τριμμένο τυρί.Σημ. Αν δεν βρείτε χλωρά κουκιά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κονσέρβας ή κατεψυγμένα.
Θ.Τ.