Υλικά για 5 άτομα
500 γρ. σπαγγέτι ή λινγκουίνε (αλλά και βίδες αν θέλουμε)
300 γρ. γαρίδες μικρές/ μέτριες
250 γρ. τρυφερά κολοκυθάκια
3 σκ. σκόρδο
7-8 τοματίνια κομμένα στη μέση (προαιρετικά)
1 κ.γ. μαντζουράνα
ελάχιστο θυμάρι
1/3 φλ.τσ. ε.π. ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Παρασκευή
Πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε μέτριες ροδέλες.
Καθαρίζουμε τις γαρίδες ωμές, διατηρώντας τα κεφάλια τους.
Σε ένα βαθύ, μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε 4 κ.σ ελαιόλαδο μαζί με τη μια σκ.σκόρδου κομμένη στη μέση ή ανοιγμένη.
Μόλις αρχίσει να μυρίζει, ρίχνουμε τις γαρίδες, αλατίζουμε και αφήνουμε 3', ίσα να αλλάξουν χρώμα, γυρίζοντάς τις μια φορά.
Τις βγάζουμε, αλλά κρατάμε το λάδι τους στο τηγάνι.
Αφαιρούμε τα κεφάλια.
Στο υπόλοιπο ελαιόλαδο τηγανίζουμε ελαφρά σε άλλο σκεύος τα κολοκυθάκια προσθέτοντας προς το τέλος τη μαντζουράνα, το θυμάρι και το υπόλοιπο σκόρδο ψιλοκομμένο και -αν χρησιμοποιήσουμε- τα τοματίνια, ώστε να μη μαλακώσουν πολύ.
Βράζουμε τα ζυμαρικά μας al dente, τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με το λάδι από τις γαρίδες.
Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και ανακατεύουμε σε δυνατή φωτιά 2'.
Προσθέτουμε τις γαρίδες, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.