X

Σουπιές κρασάτες

Υλικά

Υλικά

80-100 ml ελαιόλαδο

1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες

1 κόκκινη πιπεριά, χωρίς τα σπόρια της κομμένη σε λωρίδες

αλάτι και 10-12 κόκκους πιπέρι, χοντροκοπανισμένο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο

1 κ. κ. κύμινο σε σποράκια ή σε σκόνη, αν προτιμάμε

1-2 κόκκους μπαχάρι

1 κιλό σουπιές (στο τέλος απομένουν περίπου 1/2 κιλό), καθαρισμένες από την εξωτερική τους μεμβράνη και κομμένες σε μικρά κομμάτια

1 κουταλιά πελτές ντομάτας

200 ml κόκκινο, ξηρό ή ημίγλυκο κρασί

1-2 φύλλα δάφνης

1 κ. κ. μαύρη ζάχαρη (αν δεν χρησιμοποιήσετε ημίγλυκο κρασί)

1-2 κλαράκια φρέσκο θυμάρι ξύσμα από ½ πορτοκάλι ή ½ λεμόνι

Παρασκευή

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μεσαία κατσαρόλα, διατηρώντας τη θερμοκρασία του στη μεσαία βαθμίδα.

Ρίχνουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά και μια πρέζα αλάτι και τα αφήνουμε να μαραθούν για 5 περίπου λεπτά.

Προσθέτουμε το κύμινο, το μπαχάρι και το πιπέρι και τα αφήνουμε άλλα 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν αρκετά.

Προσθέτουμε τη σουπιά, την αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί για άλλα 5 λεπτά και τότε προσθέτουμε τον πελτέ, προσπαθώντας να τον διαλύσουμε μέσα στη σάλτσα που έχει δημιουργηθεί στην κατσαρόλα και 2-3 λεπτά μετά ρίχνουμε το κρασί, τη δάφνη, τη ζάχαρη (αν την χρησιμοποιήσουμε) και το θυμάρι κι ανακατεύουμε καλά.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα κι αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για περίπου 1 ώρα και 10-15 λεπτά, φροντίζοντας να το ανακατεύουμε από καιρού εις καιρόν, μέχρι να μαλακώσει καλά η σουπιά.

Αν σε αυτό το διάστημα δούμε πως σώνεται η σάλτσα του, προσθέτουμε μερικές κουταλιές νερό.

Λίγα λεπτά πριν αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά, ρίχνουμε το ξύσμα του πορτοκαλιού ή του λεμονιού κι ανακατεύουμε ξανά, αλλά πολύ προσεκτικά.

Συνήθως σερβίρουμε τις σουπιές αυτές με ένα σκέτο ρύζι, ατμού.

Θ.Τ.

Επίσης...

3 συνταγές με σταρ το μπαρμπούνι

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές για ωραία μπαρμπούνια.

Δοκιμάστε αυτές τις νόστιμες συνταγές με γαρίδες

Δείτε εντός 3 νόστιμες και εύκολες συνταγές με το αγαπημένο θαλασσινό.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Δοκίμασε αυτές τις τρεις συνταγές με σολομό

Το αγαπημένο ψάρι σε τρεις ιδιαίτερες εκδοχές.

3 συνταγές για υπέροχες σουπιές

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές με σουπιές.

3 συνταγές με μπακαλιάρο

Εντός θα βρεις τη συνταγή για τον αγαπημένο μπακαλιάρο σκορδαλιά αλλά κι ακόμη δύο νόστιμες προτάσεις.

3 συνταγές με καβούρι

Τολμήστε τις τρεις πρωτότυπες συνταγές που θα βρείτε εντός.

3 εύκολες συνταγές για ωραίο γαύρο

Μαρινάτος, στον φούρνο ή πλακί; Η επιλογή είναι δική σας.

Για τους λάτρεις του τόνου

Πλάι σε σπαγγέτι ή κοχυλάκια ή και μέσα σε πιτάκι, ο τόνος είναι πάντα μια ωραία προσθήκη στη διατροφή μας.

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.