Υλικά
Υλικά
2 κ. σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
5 ώριμες ντομάτες, ψιλοκομμένες
½ κ. κ. ρίγανη
αλάτι πιπέρι
½ -1 κ. κ. ζάχαρη (αν οι ντομάτες είναι όξινες)
1 κοτόπουλο, κομμένο σε κομμάτια
2-3 κ. σ. ελαιόλαδο
1 πακέτο χοντρό κριθαράκι
750 ml ζωμό κότας ή λαχανικών
Παρασκευή
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι.
Προσθέτουμε τις ντομάτες και 1 ποτήρι νερό, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τη ρίγανη κι αν χρειάζεται και τη ζάχαρη.
Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 30 λεπτά περίπου και αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά.
Μόλις κρυώσει λίγο η σάλτσα την περνάμε απο το μπλέντερ.
Στη συνέχεια ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο με μια κατσαρόλα κατάλληλη για να μπει και στο φούρνο κι αφού πάρει αρκετό χρώμα από όλες τις πλευρές το σβήνουμε με τη σάλτσα που ετοιμάσαμε, προθέτουμε λίγο ζωμό και ψήνουμε το κοτόπουλο σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαλακώσει το κρέας του.
Όταν είναι έτοιμο ρίχνουμε μέσα κριθαράκι σε αναλογία υγρών 1:2.
Όταν βράσει το κριθαράκι μας, το αποσύρουμε από τη φωτιά και αν θέλουμε το γκρατινάρουμε για μερικά λεπτά στο γκριλ, πασπαλισμένο με άφθονο τριμμένο τυρί.
Θ.Τ.