Υλικά
Υλικά
για τα σγαρδούμια
1 συκωταριά (από αρνί ή κατσίκι)
1 κιλό έντερα
15 μεγάλα, γερά κλωνάρια δεντρολίβανου
αλάτι, πιπέρι
για τη σούπα
1/2 κιλό φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ματσάκι άνηθο
100 γρ. ελαιόλαδο
1 ποτήρι λευκό κρασί
αλάτι, πιπέρι
για το αυγολέμονο
3 αβγά
2 λεμόνια
Παρασκευή
Πλένουμε πολύ καλά τα έντερα.
Τεμαχίζουμε τη συκωταριά και καθαρίζουμε τα κλωνάρια του δεντρολίβανου από τα φύλλα ώστε να μείνουν μόνο τα ξυλάκια.
Σε κάθε ένα από αυτά τα ξυλάκια περνάμε κομμάτια της συκωταριάς, σαν να πρόκειται για σουβλάκια.
Στη συνέχεια, παίρνουμε ένα - ένα τα αντεράκια, και τα τυλίγουμε πάνω στο συκώτι, όπως και στο κοκορέτσι. Προετοιμάζουμε τη σούπα.
Σε μία κατσαρόλα με χοντρό πάτο, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, κατόπιν προσθέτουμετον άνηθο αφού πρώτα τα έχουμε ψιλοκόψει.
Στη συνέχεια, σβήνουμε με κρασί.
Τοποθετούμε μέσα στην κατσαρόλα τα σγαρδούμια, προσθέτουμε λίγο αλατοπίπερο και νερό μέχρι να καλυφθούν και τα αφήνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά να σιγοβράσουν.
Όταν ετοιμαστούν, αφαιρούμε τα σγαρδούμια και είμαστε έτοιμοι να φτιάξουμε το αβγολέμονο.
Χτυπάμε τα αβγά σε ένα πιάτο και προσθέτουμε το λεμόνι.
Παίρνουμε κουταλιές από το ζεστό ζωμό, και χτυπάμε το αβγολέμονο, μέχρι να ζεσταθεί.
Στη συνέχεια το ρίχνουμε στη σούπα σιγά - σιγά, και ανακατεύοντας συνεχώς.