Υλικά
Υλικά (για 2 μερίδες)
(χρόνος μαγειρέματος 5 λεπτά)
250 γρ. εβρεστόν (ποντιακό ζυμαρικό)
1 lt νερό
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.σ. βούτυρο αγελαδινό
γιαούρτι
100 γρ. τυρομυτζίν (τυρομυζήθρα) -προαιρετικά
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ζάχαρη, κανέλα, κομπόστα από αποξηραμένα φρούτα (χοσάφι) -προαιρετικά
Εκτέλεση
Βράζουμε το νερό με το αλάτι, προσθέτουμε το εβρεστόν και το αφήνουμε 5 λεπτά στο ζεματιστό νερό χωρίς να βράζει.
Σουρώνουμε και ρίχνουμε το βούτυρο καυτό.
Σερβίρουμε ρίχνοντας από πάνω τυρομυζήθρα.
Το πιάτο συνοδεύεται με παραδοσιακό γιαούρτι.
Επίσης, μπορούμε να σερβίρουμε ρίχνοντας από πάνω ζάχαρη και κανέλα (παραλείπουμε το τυρί).
Το πιάτο μας συνοδεύεται με κομπόστα από αποξηραμένα φρούτα.
Α.Τ.