X

Εβρεστόν

Υλικά

Υλικά (για 2 μερίδες)

(χρόνος μαγειρέματος 5 λεπτά)

250 γρ. εβρεστόν (ποντιακό ζυμαρικό)

1 lt νερό

1 κ.γ. αλάτι

1 κ.σ. βούτυρο αγελαδινό

γιαούρτι

100 γρ. τυρομυτζίν (τυρομυζήθρα) -προαιρετικά

φρεσκοτριμμένο πιπέρι 

ζάχαρη, κανέλα, κομπόστα από αποξηραμένα φρούτα (χοσάφι) -προαιρετικά

Εκτέλεση

Βράζουμε το νερό με το αλάτι, προσθέτουμε το εβρεστόν και το αφήνουμε 5 λεπτά στο ζεματιστό νερό χωρίς να βράζει.

Σουρώνουμε και ρίχνουμε το βούτυρο καυτό.

Σερβίρουμε ρίχνοντας από πάνω τυρομυζήθρα.

Το πιάτο συνοδεύεται με παραδοσιακό γιαούρτι.

Επίσης, μπορούμε να σερβίρουμε ρίχνοντας από πάνω ζάχαρη και κανέλα (παραλείπουμε το τυρί).

Το πιάτο μας συνοδεύεται με κομπόστα από αποξηραμένα φρούτα.

Α.Τ.

Επίσης...

Απολαυστικές συνταγές με ζυμαρικά για κάθε περίσταση

Από κλασικά ιταλικά πιάτα μέχρι πιο μοντέρνες προτάσεις, ακολουθούν συνταγές που σίγουρα θα ικανοποιήσουν κάθε ουρανίσκο.

3 μακαρονάδες με σολομό

Δοκίμασε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές που συνδυάζουν τα ζυμαρικά με την πλούσια γεύση του ψαριού.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

3 συνταγές για πεντανόστιμα κανελόνια

Κλασικά με κιμά ή ιδιαίτερα με μανιτάρια ή και σπανάκι, τα κανελόνια είναι πάντα μια ιδανική λύση για ένα λαχταριστό γεύμα.

Γιουβαρλάκια µε Χυλοπίτες

Η συνταγή για γιουβαρλάκια με χυλοπίτες.

Τορτελίνια με Σπανάκι

Η συνταγή για θαυμάσια τορτελίνια με σπανάκι.

Κανελόνια με Κιμά

Η πιο αυθεντική συνταγή που θα βρεις για κανελόνια με κιμά.

Φαρφάλες με Πέστο, Μελιτζάνες και Αρακά

Πώς θα φτιάξεις φαρφάλες με πέστο, μελιτζάνες και αρακά.

Στριφτάρια µε Τραχανά

Πώς θα φτιάξεις στριφτάρια με τραχανά.

Πένες µε Καρύδια και Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις πένες με καρύδια και πατάτες.

Μακαρόνια µε Πάστα Ελιάς και Σουσάµι

Η συνταγή για μακαρόνια µε πάστα ελιάς και σουσάµι.

Κανελόνια με Σπανάκι

Η συνταγή για κανελόνια με σπανάκι.

Κοτόπουλο µε Μπαχαρικά και Αρωµατικά, µε Μακαρόνια

Η συνταγή για κοτόπουλο με µπαχαρικά και αρωµατικά, µε µακαρόνια.