Υλικά
Υλικά (για 2 μερίδες)
(χρόνος μαγειρέματος 5 λεπτά)
500 γρ. συρόν (ποντιακό ζυμαρικό)
νερό βραστό ή κοτόζουμο
1 φλ. πασκιτάν ή στραγγιστό γιαούρτι
1 κ.σ. βούτυρο αγελαδινό
Εκτέλεση
Βάζουμε τα συρόν σε ταψί και τα περιχύνουμε (χωρίς να τα καλύψουμε) με βραστό νερό ή ζωμό κότας.
Αφού απορροφήσουν το νερό και μαλακώσουν αραιώνουμε το πασκιτάν ή το στραγγιστό γιαούρτι με ζεστό νερό και τα περιχύνουμε.
Στο τέλος, λιώνουμε αγελαδινό βούτυρο και το ρίχνουμε καυτό πάνω από τα συρόν.
Α.Τ.
Επίσης...
Από κλασικά ιταλικά πιάτα μέχρι πιο μοντέρνες προτάσεις, ακολουθούν συνταγές που σίγουρα θα ικανοποιήσουν κάθε ουρανίσκο.
Δοκίμασε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές που συνδυάζουν τα ζυμαρικά με την πλούσια γεύση του ψαριού.
Περισσότερα από
Αλμυρές Συνταγές
Κλασικά με κιμά ή ιδιαίτερα με μανιτάρια ή και σπανάκι, τα κανελόνια είναι πάντα μια ιδανική λύση για ένα λαχταριστό γεύμα.
Η συνταγή για γιουβαρλάκια με χυλοπίτες.
Η συνταγή για θαυμάσια τορτελίνια με σπανάκι.
Η πιο αυθεντική συνταγή που θα βρεις για κανελόνια με κιμά.
Πώς θα φτιάξεις φαρφάλες με πέστο, μελιτζάνες και αρακά.
Πώς θα φτιάξεις στριφτάρια με τραχανά.
Πώς θα φτιάξεις πένες με καρύδια και πατάτες.
Η συνταγή για μακαρόνια µε πάστα ελιάς και σουσάµι.
Η συνταγή για κανελόνια με σπανάκι.
Η συνταγή για κοτόπουλο με µπαχαρικά και αρωµατικά, µε µακαρόνια.