Υλικά
Υλικά (για 2 μερίδες)
(χρόνος μαγειρέματος 5 λεπτά)
500 γρ. συρόν (ποντιακό ζυμαρικό)
νερό βραστό ή κοτόζουμο
1 φλ. πασκιτάν ή στραγγιστό γιαούρτι
1 κ.σ. βούτυρο αγελαδινό
Εκτέλεση
Βάζουμε τα συρόν σε ταψί και τα περιχύνουμε (χωρίς να τα καλύψουμε) με βραστό νερό ή ζωμό κότας.
Αφού απορροφήσουν το νερό και μαλακώσουν αραιώνουμε το πασκιτάν ή το στραγγιστό γιαούρτι με ζεστό νερό και τα περιχύνουμε.
Στο τέλος, λιώνουμε αγελαδινό βούτυρο και το ρίχνουμε καυτό πάνω από τα συρόν.
Α.Τ.
Επίσης...
Η συνταγή για θαυμάσια τορτελίνια με σπανάκι.
Η πιο αυθεντική συνταγή που θα βρεις για κανελόνια με κιμά.
Περισσότερα από
Αλμυρές Συνταγές
Πώς θα φτιάξεις φαρφάλες με πέστο, μελιτζάνες και αρακά.
Πώς θα φτιάξεις στριφτάρια με τραχανά.
Πώς θα φτιάξεις πένες με καρύδια και πατάτες.
Η συνταγή για μακαρόνια µε πάστα ελιάς και σουσάµι.
Η συνταγή για κανελόνια με σπανάκι.
Η συνταγή για κοτόπουλο με µπαχαρικά και αρωµατικά, µε µακαρόνια.
Υπάρχει όμως τρόπος να μαγειρέψουμε ένα σουφλέ ζυμαρικών πολύ πιο ελαφρά, με λιγότερες θερμίδες αλλά όλη τη γεύση.
Κιμάς, λαχανικά και τυριά σε ένα υπέροχο γκρατέν, που έχει όλα όσα αγαπάμε.
Πώς θα φτιάξεις μία μακαρονάδα με θαλασσινά στα γρήγορα.
Πώς θα φτιάξεις κοκκινιστό κους κους.
Η συνταγή για ένα διαφορετικό, νηστίσιμο παστίτσιο με καρύδι.