Υλικά
Υλικά
Για τη ζύμη:
500 γρ. αλεύρι
1 αβγό
1 ½ κ.γ. αλάτι
Για τη γέμιση:
Μιντζίν (μυζήθρα) ή ρεβίθια βρασμένα ανακατεμένα με λιωμένα κρεμμύδια ή κιμάς καβουρδισμένος με κρεμμύδι .
Για το γαρνίρισμα:
αγελαδινό βούτυρο
γιαούρτι ανακατεμένο με λιωμένο σκόρδο
Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι σε μεγάλο μπολ.
Ρίχνουμε μέσα το αβγό χτυπημένο και1 ½ φλ.
χλιαρό νερό.
Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη μαλακή.
Ανοίγουμε ένα μεγάλο φύλλο και με τη βοήθεια ενός ποτηριού κόβουμε δίσκους διαμέτρου 7 εκ.
Βάζουμε στο ένα ήμισυ ένα κουταλάκι γέμιση και το κλείνουμε στη μέση σαν μισοφέγγαρο.
Πατάμε γύρω –γύρω τις άκρες να κλείσει καλά.
Όταν φτιάξουμε όλα τα βαρένικα, βράζουμε αλατισμένο νερό και τα ρίχνουμε μέσα λίγα –λίγα.
Μόλις ανέβουν στην επιφάνεια (θα χρειαστούν γύρω στα 6 -7 λεπτά), τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε πιατέλα.
Όταν μαγειρευτούν όλα, λυώνουμε αγελαδινό βούτυρο και τα περιχύνουμε.
Αν θέλουμε, συνοδεύουμε με γιαούρτι ανακατεμένο με λιωμένο σκόρδο.
Α.Τ.