Υλικά
Υλικά
2 κ. ψαχνό από μοσχάρι κομμένο σε κύβους 3 εκ.*
3 σκελίδες σκόρδο
1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
1 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
2 κ. φρέσκο θυμάρι
2 κ.σ. φύλλα από φρέσκο δεντρολίβανο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού
Αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Αν χρησιμοποιήσουμε ξύλινα σουβλάκια, τα αφήνουμε να μουσκέψουν σε νερό για 1 ώρα, πριν τα χρησιμοποιήσουμε.
Αναμειγνύουμε όλα τα αρωματικά χόρτα, το σκόρδο, το ξύσμα και τον χυμό του λεμονιού σε μεγάλο μπολ.
Ρίχνουμε μέσα το κρέας και ανακατεύουμε να αλειφθούν καλά.
Αφήνουμε να μαριναρισθούν από 1 ώρα έως και όλη τη νύχτα στο ψυγείο.
Προθερμαίνουμε το γκριλ στους 250ο C, βάζουμε τη σχάρα στο φούρνο, την αλείφουμε ελαιόλαδο και από κάτω βάζουμε ένα ταψί με νερό.
Βγάζουμε το κρέας από τη μαρινάδα και το περνάμε στα σουβλάκια.
Προθερμαίνουμε το γκριλ στους 180ο C, αραδιάζουμε τα σουβλάκια και ψήνουμε για 6-8 λεπτά, γυρίζοντας κάθε 2 λεπτά.
Κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 170ο C, αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε άλλα 5 –7 λεπτά, ανάλογα με το πόσο ψημένο θέλουμε το κρέας.
Βγάζουμε τα σουβλάκια από τη φωτιά και αφήνουμε για 5 λεπτά πριν σερβίρουμε. * είναι κατάλληλα μόνο τα κομμάτια που κάνουν για ψητό: φιλέτο, κόντρα κλπ.
A.T.