Υλικά
Υλικά
10 κοπανάκια από κοτόπουλο χωρίς το δέρμα (ή μπουτάκια)
1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε 8 κάθετα κομμάτια
1 ½ κ.σ. γλυκιά πάπρικα
500 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες
1 φλ. πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
½ φλ. γιαούρτι στραγγιστό
2 κ.σ. κορνφλάουρ
500 γρ. παπαρδέλες (ή άλλο ζυμαρικό ή ρύζι)
Εκτέλεση
Σε μια πλατιά χαμηλή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει χρυσοκάστανο χρώμα.
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα ανακατεύοντας συνέχεια με ξύλινη κουτάλα.
Αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με την πάπρικα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε 2 –3 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς.
Προσθέτουμε τις ντομάτες και ένα φλιτζάνι ζεστό νερό, ανεβάζουμε τη φωτιά και μόλις το φαγητό πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε γύρω στα 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο.
Διαλύουμε το κορνφλάουρ σε λίγο κρύο νερό και το ανακατεύουμε καλά με το γιαούρτι χτυπώντας με πιρούνι.
Αποσύρουμε το φαγητό από την εστία, σβήνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το μείγμα γιαούρτι –κορνφλάουρ στο φαγητό.
Κουνάμε μερικές φορές κυκλικά την κατσαρόλα να πάει το μείγμα παντού και ξαναβάζουμε την κατσαρόλα επάνω στη σβησμένη εστία της κουζίνας, μέχρι να βράσουμε τις παπαρδέλες.
Σερβίρουμε στα πιάτα το κοτόπουλο με τις παπαρδέλες και σκεπάζουμε με τη σάλτσα.
Α.Τ.