Υλικά
Υλικά
1.200 γρ. μπούτι από κατσίκι ή αρνί σε μερίδες
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
6 σκελίδες σε φετάκια
½ φλ. ελαιόλαδο
1 φλ. λευκό ξηρό κρασί
2 κ.γ. ξερή ρίγανη
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Χυμός ενός λεμονιού
Εκτέλεση
Πλένουμε το κρέας και το στεγνώνουμε.
Ζεσταίνουμε σε πλατιά, χαμηλή κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας να ροδίσει από όλες τις μεριές.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαλακώσουν, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.
Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τη ρίγανη.
Ανακατεύουμε και προσθέτουμε νερό να φθάνει στο 1/3 του ύψους του κρέατος. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο και μαγειρεύουμε για 1 ώρα περίπου, μέχρι να φεύγει το κρέας από το κόκκαλο.
Προσθέτουμε το λεμόνι, κουνάμε την κατσαρόλα κυκλικά να πάει παντού, μαγειρεύουμε 5 λεπτά ακόμα και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Αφήνουμε το φαγητό να ξεκουραστεί για 5 λεπτά και σερβίρουμε με τηγανητές πατάτες.
Α.Τ.