Μοσχαρίσιο ταρτάρ με κρόκο αβγού και τουρσιά (του Νικόλα Σταυρακάκη)
Υλικά
Υλικά
100 γρ. μοσχαρίσιο φιλέτο
1 κ.γ. αγγουράκι τουρσί
1 κ.γ. κάππαρη
1 βλασταράκι κρίταμο τουρσί
1 κ.σ. μαριναρισμένα μανιτάρια σε ξύδι
1 κ.σ. κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κ.γ. μουστάρδα
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. κέτσαπ
Αλάτι/πιπέρι
1 ωμό κρόκο αβγού (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και σερβίρουμε πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί, προσθέτοντας αν θέλουμε έναν κρόκο αβγού στην κορυφή.
Επίσης...
Η συνταγή για μοσχάρι με αρακά.
Πώς θα φτιάξεις κεφτεδάκια σύβραση.
Περισσότερα από
Αλμυρές Συνταγές
Σε έναν υπέροχο συνδυασμό από εσπεριδοειδή και καραμελωμένα μπαχαρικά αρώματα που δένουν με την μπίρα.
Με μια πεντανόστιμη γέμιση που καλύπτεται από τραγανιστό φύλλο.
Από τα πιο αγαπημένα φαγητά της Ελληνίδας μαμάς, μπορούν να μαγειρευτούν διαφορετικά, με πολλούς τρόπους, για να μην τα βαρεθούμε ποτέ.
Είναι φοβερό το πόσο ταιριάζει το κρέας με τα πράσινα τραγανά μήλα.
Η συνταγή για κρασάτο μοσχαράκι με μανιτάρια.
Πώς θα φτιάξεις μοσχαράκι με μπίρα, μελιτζάνες και ρύζι.
Όσο κι αν οι μέρες προτιμούν τη γαλοπούλα και το πουλερικό, ένα μοσχαράκι δεν λείπει ποτέ από το γιορτινό τραπέζι.
Η ίσως πιο ονειρεμένη από τις παραδοσιακές σούπες, με τη γεύση που αγαπούν οι γιορτές: ξινή, γλυκιά και πικάντικη.
Γλυκόξινο, καταπληκτικό, με μια μελωμένη υπέροχη σάλτσα, που ταιριάζει με πουρέ πατάτας ή καρότου και με λευκό ρυζάκι.
Εμπνευσμένο από το αιγυπτιακό "κόσαρι", ένα θαυμάσιο πιάτο με φακές και ζυμαρικά.
Το μοσχαρίσιο συκώτι φτιάχνει μία από τις νοστιμότερες τηγανιές και δένει απίστευτα με το άρωμα και τη γλύκα της πιπεριάς Φλωρίνης.