Υλικά
Υλικά
500 γρ. σπανάκι
3 χοντρές φέτες καπνιστή μπριζόλα (περ. 1/2 εκ. καθεμία)
500 γρ. ζυμαρικά
4 κ.σ. βούτυρο
½ φλ. ελαιόλαδο
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 φλ. κρέμα γάλακτος
2/3 φλ. παρμεζάνα τριμμένη
φρεσκοτριμμένο πιπέρι, αλάτι
Εκτέλεση
Πλένουμε το σπανάκι, το τινάζουμε καλά και το κόβουμε σε χοντρά κομμάτια με το χέρι.
Κόβουμε την καπνιστή μπριζόλα σε λεπτές λωρίδες.
Βράζουμε τα ζυμαρικά al dente, τα βγάζουμε 3-4 λεπτά πριν γίνουν, τα στραγγίζουμε και κρατάμε λίγο από το νερό τους.
Τα αφήνουμε στην άκρη.
Ζεσταίνουμε στην κατσαρόλα που βράσαμε τα ζυμαρικά το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το σκόρδο και τις λωρίδες της μπριζόλας ανακατεύοντας με ξύλινη σπάτουλα να μην καεί το σκόρδο.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, μεταφέρουμε στην κατσαρόλα τα στραγγισμένα ζυμαρικά, το σπανάκι, την κρέμα και ½ φλ.
από το νερό των ζυμαρικών.
Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα από κάτω προς τα επάνω, επάνω στη σβηστή εστία.
Αν δούμε ότι κολλάνε τα ζυμαρικά, ρίχνουμε προσεκτικά λίγο καυτό νερό.
Σερβίρουμε αμέσως, με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και παρμεζάνα.
Α.Τ.