X

Ταραμοκεφτεδάκια με πατάτα

Υλικά

Υλικά

400 γρ. πατάτες

100 γρ. τριμμένη φρυγανιά

100 γρ. λευκός ταραμάς

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι

2 κ.σ. ξερός δυόσμος

½ φλ. κορνφλάουρ

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Αλεύρι, σπορέλαιο

Εκτέλεση

Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες και τις βράζουμε με τη φλούδα σε αλατισμένο νερό.

Όταν μαλακώσουν τις λιώνουμε με το ειδικό εργαλείο ή τις τρίβουμε στη χοντρή μεριά του τρίφτη ή τις περνάμε από τον μύλο του πουρέ.

Τρίβουμε το κρεμμύδι στη χοντρή μεριά του τρίφη ή το περνάμε από τη μουλινέτα.

Το στραγγίζουμε σε μικρό σουρωτήρι και πετάμε το υγρό.

Βάζουμε σε λεκάνη τον πουρέ, τον ταραμά, το κρεμμύδι, τη φρυγανιά, τον δυόσμο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Ζυμώνουμε και δοκιμάζουμε το αλάτι.

Αν δεν έχει την πυκνότητα που χρειάζεται για να το πλάσουμε, προσθέτουμε λίγο –λίγο όσο κορνφλάουρ χρειασθεί.

Πλάθουμε τους κεφτέδες και τους αλευρώνουμε.

Ζεσταίνουμε το σπορέλαιο σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και τους τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν γυρίζοντάς τους προσεκτικά μια φορά.

Τους βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και τους σερβίρουμε σκέτους ή με σάλτσα από αραιωμένο ταχίνι ή με απλή ντοματοσαλάτα.

Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες και τις βράζουμε με τη φλούδα σε αλατισμένο νερό. Όταν μαλακώσουν τις λιώνουμε με το ειδικό εργαλείο ή τις τρίβουμε στη χοντρή μεριά του τρίφτη ή τις περνάμε από τον μύλο του πουρέ. Τρίβουμε το κρεμμύδι στη χοντρή μεριά του τρίφη ή το περνάμε από τη μουλινέτα. Το στραγγίζουμε σε μικρό σουρωτήρι και πετάμε το υγρό. Βάζουμε σε λεκάνη τον πουρέ, τον ταραμά, το κρεμμύδι, τη φρυγανιά, τον δυόσμο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ζυμώνουμε και δοκιμάζουμε το αλάτι. Αν δεν έχει την πυκνότητα που χρειάζεται για να το πλάσουμε, προσθέτουμε λίγο –λίγο όσο κορνφλάουρ χρειασθεί. Πλάθουμε τους κεφτέδες και τους αλευρώνουμε. Ζεσταίνουμε το σπορέλαιο σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και τους τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν γυρίζοντάς τους προσεκτικά μια φορά. Τους βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και τους σερβίρουμε σκέτους ή με σάλτσα από αραιωμένο ταχίνι ή με απλή ντοματοσαλάτα.

Επίσης...

Δοκίμασε αυτές τις τρεις συνταγές με σολομό

Το αγαπημένο ψάρι σε τρεις ιδιαίτερες εκδοχές.

3 συνταγές για υπέροχες σουπιές

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές με σουπιές.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

3 συνταγές με μπακαλιάρο

Εντός θα βρεις τη συνταγή για τον αγαπημένο μπακαλιάρο σκορδαλιά αλλά κι ακόμη δύο νόστιμες προτάσεις.

3 συνταγές με καβούρι

Τολμήστε τις τρεις πρωτότυπες συνταγές που θα βρείτε εντός.

3 εύκολες συνταγές για ωραίο γαύρο

Μαρινάτος, στον φούρνο ή πλακί; Η επιλογή είναι δική σας.

3 συνταγές για σούπερ καλαμαράκια

Δείτε εντός τρεις νόστιμες και εύκολες συνταγές.

3 συνταγές για τους λάτρεις του τόνου

Πλάι σε σπαγγέτι ή κοχυλάκια ή και μέσα σε πιτάκι, ο τόνος είναι πάντα μια ωραία προσθήκη στη διατροφή μας.

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.