Υλικά
Υλικά
1 κοτόπουλο 1.200 γρ. περίπου σε 8 μερίδες
500 γρ. σπαράγγια πράσινα, καθαρισμένα
1 φλ. ξερό λευκό κρασί
Ξύσμα ενός λεμονιού
1/3 φλ. ελαιόλαδο
¾ φλ. κρέμα γάλακτος
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Βγάζουμε την πέτσα από το κοτόπουλο, το πλένουμε και το στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Κόβουμε το σκληρό μέρος του κοτσανιού από τα σπαράγγια και βγάζουμε τη φλούδα από το υπόλοιπο (ξεκινώντας από τη βάση και μέχρι τα 2/3 του ύψους του βλαστού).
Κόβουμε τις κορυφές σε μήκος περίπου 4 εκ.
Ζεματίζουμε τα κοτσάνια σε βραστό αλατισμένο νερό για 4 λεπτά, ρίχνουμε σε κρύο νερό και στραγγίζουμε.
Αφήνουμε στην άκρη και ξεχωριστά κρατάμε τις κορυφές.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλη καθιστή κατσαρόλα (χαμηλή και πλατιά).
Τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο από όλες τις μεριές.
Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμισθεί, ρίχνουμε βραστό νερό να φθάσει στα μισά του κρέατος, αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει τελείως.
Προσθέτουμε τους βλαστούς των σπαραγγιών και μαγειρεύουμε 6-8 λεπτά ακόμα.
Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και τις κορυφές, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε 3-4 λεπτά μέχρι να πήξει η σάλτσα.
Αποσύρουμε από την εστία, πασπαλίζουμε με το ξύσμα λεμονιού, κουνάμε την κατσαρόλα κυκλικά και αφήνουμε το φαγητό να μείνει 5 λεπτά, πριν το σερβίρουμε, ιδανικά μαζί με ρύζι μπασμάτι.
Α.Τ.