X

Σουφλέ με σπαράγγια

Υλικά

Υλικά

500 γρ. πράσινα σπαράγγια

200 γρ. γραβιέρα

250 ml γάλα

6 αβγά -χωρισμένοι οι κρόκοι από τα ασπράδια

3 κ.σ.  βούτυρο

3 κ.σ. αλεύρι

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε το σκληρό μέρος του κοτσανιού από τα σπαράγγια και βγάζουμε τη φλούδα από το υπόλοιπο (ξεκινώντας από τη βάση και μέχρι τα 2/3 του ύψους του βλαστού).

Κόβουμε τις κορυφές σε μήκος περίπου 4 εκ.

και το κοτσάνι σε φετούλες. Ζεματίζουμε τις φετούλες σε βραστό αλατισμένο νερό για 4 λεπτά, ρίχνουμε σε κρύο νερό και στραγγίζουμε.

Αφήνουμε στην άκρη μαζί με τις κορυφές των σπαραγγιών.

Φτιάχνουμε μια μπεσαμέλ: ζεσταίνουμε το γάλα.

Λιώνουμε το βούτυρο σε κατσαρολάκι επάνω σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το αλεύρι.

Ανακατεύουμε με τον αβγοδάρτη μέχρι να καβουρδιστεί το αλεύρι και να πάρει ανοιχτό καστανό χρώμα.

Ρίχνουμε το γάλα, ανακατεύουμε δυνατά να αναμειχθούν τα υλικά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να πήξει αρκετά.

Αλατοπιπερώνουμε, αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε αμέσως το τυρί, ανακατεύοντας να λιώσει.

Προσθέτουμε τους κρόκους ένα έναν, ανακατεύοντας κάθε φορά.

Ρίχνουμε και τα σπαράγγια και ανακατεύουμε προσεκτικά να μην λιώσουν.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.

Χτυπάμε τα ασπράδια με μια πρέζα αλάτι σε σφιχτή μαρέγκα.

Την ενσωματώνουμε στο μείγμα τμηματικά λίγη–λίγη ανακατεύοντας απαλά, από κάτω προς τα επάνω.

Γεμίζουμε με το μείγμα ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο βαθύ σκεύος κατά τα ¾ και ψήνουμε περίπου μισή ώρα.

Είναι έτοιμο όταν φουσκώσει και πάρει χρυσαφί χρώμα.

Σερβίρουμε αμέσως.

Α.Τ.

Επίσης...

3 συνταγές για να αγαπήσεις την αγκινάρα

Δες εντός τρεις συνταγές με το μάλλον παρεξηγημένο λαχανικό.

Ποιος είπε ότι τα κέικ είναι μόνο γλυκά;

Δοκίμασε αυτές τις τρεις εύκολες συνταγές για αλμυρά κέικ.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

3 σούπες λαχανικών για cosy γεύματα

Όσο ο καιρός χειμωνιάζει, η ανάγκη για μια ζεστή και θρεπτική σουπίτσα γίνεται... επιτακτική!

Τρεις πλούσιες συνταγές για να βάλεις το μπρόκολο στη διατροφή σου

Διίστανται τα γούστα για αυτό το λαχανικό, όμως με αυτές τις συνταγές μάλλον θα αλλάξουν γνώμη και οι πλέον διστακτικοί.

3 πολίτικες συνταγές για το κυριακάτικο τραπέζι

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές της πολίτικης κουζίνας που είναι ό,τι πρέπει για το μεσημεριανό της Κυριακής.

3 σαλάτες με ιδιαίτερους συνδυασμούς

Σύκο-προσούτο, κουνουπίδι-μπρικ ή πορτοκάλι με φέτα; Όποια κι αν διαλέξεις, θα γίνει εύκολα ο σταρ του τραπεζιού.

Πείνασες; Δες 3 μακαρονάδες που τις φτιάχνεις σε 30 λεπτά

Ντομάτα, βασιλικός, παρμεζάνα, σπανάκι, κοτόπουλο και ντοματίνια είναι οι πρωταγωνιστές των τριών εύκολων συνταγών που θα βρεις εντός.

3 συνταγές για κεφτέδες χωρίς κιμά

Δεν χρειάζεσαι κρέας για να απολαύσεις αυτές τις τρεις εύκολες παρασκευές που αποτελούνται μόνο από λαχανικά ή όσπρια.

Φθινοπωρινά πρωινά: Θρεπτικές συνταγές με αρώματα και γεύσεις της εποχής

Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του την ανάγκη για ζεστά, αρωματικά πρωινά που ταιριάζουν με την δροσιά της εποχής και την πλούσια γκάμα από φθινοπωρινά υλικά όπως το μήλο, η κολοκύθα και τα καρύδια.

3 παραλλαγές συνταγών χωρίς κρέας

Γιουβέτσι, burger και μουσακάς όπως δεν τα έχεις συνηθίσει, με όσπρια ή λαχανικά αντί για κρέας.

3 εύκολα smoothies για ένα διάλειμμα ευεξίας

Το μόνο που θα χρειαστείς είναι μερικά φρούτα ή λαχανικά και ένα μπλέντερ ώστε να απολαύσεις ένα ρόφημα που έχει σούπερ γεύση και κάνει και καλό.

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.