X

Φρυγαδέλια Λευκάδας

Υλικά

Υλικά:

2 συκώτια αρνίσια ή 700 γρ. μοσχαρίσιο συκώτι

1 μπόλια αρνίσια

αλατοπίπερο

μπαχάρι τριμμένο

Εκτέλεση

Κόβουμε συκώτι αρνίσιο ή μοσχαρίσιο σε κομμάτια ομοιόμορφα σε μέγεθος σπιρτόκουτου.

Το πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο και μπαχάρι τριμμένα.

Έχουμε κόψει μια μπόλια σε ορθογώνια κομμάτια, που να τυλίγουν το κάθε κομμάτι του συκωτιού.

Βάζουμε τα φρυγαδέλια σε μικρό μεταλλικό σουβλάκι και φροντίζουμε να τρυπάμε με το σουβλί το σημείο που διπλώνει η μπόλια για να σταθεροποιηθεί και να μη φύγει στη διάρκεια του ψησίματος.

Ψήνουμε κατά προτίμηση στα κάρβουνα.

(Σημ.

Συνταγή από το εστιατόριο "Φρύνη στο μώλο" της Φρύνης Συκιώτη στη Λευκάδα.)

Επίσης...

3 προτάσεις για "ιδιαίτερες" μπριζόλες

Εσύ έχεις φάει την μπριζόλα σου με τραχανά;

3 προτάσεις για νόστιμα γιουβαρλάκια

Μία σούπα με γιουβαρλάκια είναι ό,τι πρέπει για ένα cosy δείπνο κι εμείς έχουμε τρεις συνταγές που αξίζει να δοκιμάσετε.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

3 ωραίοι μεζέδες για την παρέα

Δοκίμασε αυτές τις τρεις συνταγές και μοιράσου τες με φίλους.

Οι πιο νόστιμες χοιρινές μπριζόλες

Δοκίμασε αυτές τις τρεις συνταγές και απογείωσε τη μπριζόλα σου.

3 λαχταριστές σούπες με κρέας

Με κιμά, κεφτεδάκια ή και λουκάνικο, αυτές οι σούπες είναι ό,τι πρέπει τώρα που πέφτει η θερμοκρασία.

3 πολίτικες συνταγές για το κυριακάτικο τραπέζι

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές της πολίτικης κουζίνας που είναι ό,τι πρέπει για το μεσημεριανό της Κυριακής.

Χοιρινά Κεφτεδάκια του Δήμου Μπαλόπουλου

Ο σεφ των Frater & Soror και ΦΒΚ παραδίδει μία εξαιρετικά νόστιμα συνταγή με πολλή προσωπικότητα πλην όμως σεβασμό στο πιάτο.

Ρολό Κιµά µε Λαχανικά

Η συνταγή για ρολό κιμά με λαχανικά.

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Ιτσλί µε Αρνάκι και Μοσχάρι

Πώς θα φτιάξεις ιτσλί με αρνάκι και µοσχάρι.

Πλούσια Σούπα Γιουβαρλάκια µε Λαχανικά

Η συνταγή για πλούσια σούπα γιουβαρλάκια µε λαχανικά.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Μπιφτέκια Γεµιστά στο Τηγάνι

Η συνταγή για γεμιστά μπιφτέκια στο τηγάνι.