Πικάνια μοσχαρίσια με τσιμιτσούρι (του Δημοσθένη Κουρογιάννη)
Υλικά
Υλικά
1200 γρ. πικάνια black angus κομμένη σε 4 φέτες
χοντρό αλάτι
Για τη σάλτσα τσιμιτσούρι:
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 πιπεριά τσίλι
¼ ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο
2 κ.σ. φρέσκια ρίγανη
¼ ματσάκι φρέσκο μαϊντανό
4 σκελίδες σκόρδο
100 ml ελαιόλαδο
20 ml ξύδι από λευκό κρασί
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Φτιάχνουμε το τσιμιτσούρι: χτυπάμε στη μουλινέτα όλα τα υλικά και τα αφήνουμε 1 ώρα στο ψυγείο για να αναμειχθούν οι γεύσεις.
Ψήνουμε το κρέας και από τις δύο πλευρές, ρίχνουμε πιπέρι και χοντρό αλάτι και σερβίρουμε με το τσιμιτσούρι και πουρέ πατάτας.σημ.
Αντί για πικάνια μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και στηθοπλευρές είτε από black angus είτε από άλλο μοσχαρίσιο κρέας.
Επίσης...
Η συνταγή για μοσχάρι με αρακά.
Πώς θα φτιάξεις κεφτεδάκια σύβραση.
Περισσότερα από
Αλμυρές Συνταγές
Σε έναν υπέροχο συνδυασμό από εσπεριδοειδή και καραμελωμένα μπαχαρικά αρώματα που δένουν με την μπίρα.
Με μια πεντανόστιμη γέμιση που καλύπτεται από τραγανιστό φύλλο.
Από τα πιο αγαπημένα φαγητά της Ελληνίδας μαμάς, μπορούν να μαγειρευτούν διαφορετικά, με πολλούς τρόπους, για να μην τα βαρεθούμε ποτέ.
Είναι φοβερό το πόσο ταιριάζει το κρέας με τα πράσινα τραγανά μήλα.
Η συνταγή για κρασάτο μοσχαράκι με μανιτάρια.
Πώς θα φτιάξεις μοσχαράκι με μπίρα, μελιτζάνες και ρύζι.
Όσο κι αν οι μέρες προτιμούν τη γαλοπούλα και το πουλερικό, ένα μοσχαράκι δεν λείπει ποτέ από το γιορτινό τραπέζι.
Η ίσως πιο ονειρεμένη από τις παραδοσιακές σούπες, με τη γεύση που αγαπούν οι γιορτές: ξινή, γλυκιά και πικάντικη.
Γλυκόξινο, καταπληκτικό, με μια μελωμένη υπέροχη σάλτσα, που ταιριάζει με πουρέ πατάτας ή καρότου και με λευκό ρυζάκι.
Εμπνευσμένο από το αιγυπτιακό "κόσαρι", ένα θαυμάσιο πιάτο με φακές και ζυμαρικά.
Το μοσχαρίσιο συκώτι φτιάχνει μία από τις νοστιμότερες τηγανιές και δένει απίστευτα με το άρωμα και τη γλύκα της πιπεριάς Φλωρίνης.