Υλικά
Υλικά
1 φλ. καρυδόψιχα
1 φλ. φουντούκια
1 φλ. φιστίκια αράπικα άψητα
3 κ.σ. σησαμέλαιο
1 κ.σ. ξερό δεντρολίβανο
1 κ.σ. ζάχαρη καστανή
2 κ.γ. τριμμένο κύμινο
⅓ κ.γ. πιπέρι καγιέν
1 κ.γ. αλάτι
3⁄4 κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
½ κ.γ. πάπρικα γλυκιά
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150ο C.
Βάζουμε τους ξηρούς καρπούς σε ένα μπολ και τους ανακατεύουμε.
Ζεσταίνουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά το σησαμέλαιο σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι μαζί με το δεντρολίβανο μέχρι να βγάλει τα αρώματά του, προσέχοντας να μην καεί.
Περιχύνουμε με το αρωματισμένο λάδι τους ξηρούς καρπούς και ανακατεύουμε να αλειφθούν καλά.
Σε ξεχωριστό μπολ, ανακατεύουμε το κύμινο, το πιπέρι καγιέν, το αλάτι, το μαύρο πιπέρι, την πάπρικα και τη ζάχαρη και ρίχνουμε το μείγμα στους ξηρούς καρπούς.
Ανακατεύουμε να καλυφθούν από όλες τις μεριές.
Απλώνουμε τους ξηρούς καρπούς σε ρηχή λαμαρίνα φούρνου καλυμμένη με λαδόκολα και ψήνουμε για 15 -20 λεπτά, γυρίζοντας μια φορά.
Τους αφήνουμε να κρυώσουν και τους αποθηκεύουμε σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς. Σημ. Αν δεν μας αρέσει η πολύ καυτερή γεύση παραλείπουμε το μαύρο πιπέρι ή το πιπέρι καγιέν ή μειώνουμε τις ποσότητες.
Α.Τ.