Υλικά
Yλικά
800 γρ. ψαχνό από καβούρι (από καβούρι φρέσκο βρασμένο ή από κονσέρβα)
3 αβγά χτυπημένα
60 ml μαγιονέζα
1 κ.σ. Worcestershire sauce
1 κ.σ. sherry
2 κ.σ. μαϊντανός πολύ ψιλοκομμένος
1 κ.σ. κοφτή μουστάρδα σε σκόνη
1 φλ. τριμμένη φρυγανιά
Ελαιόλαδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη μαγιονέζα ταρτάρ
200 ml μαγιονέζα
4 κ.σ. φρέσκο κρεμμυδάκι πολύ ψιλοκομμένο
2 κ.σ. κάππαρη πολύ ψιλοκομμένη
2 κ.σ. αγγουράκι τουρσί πολύ ψιλοκομμένο
2 κ.σ. μαϊντανό πολύ ψιλοκομμένο
Φέτες λεμονιού και σχοινόπρασο ή λωρίδες από φρέσκο κρεμμυδάκι (το πράσινο μόνο) για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τη μαγιονέζα ταρτάρ ανακατεύοντας καλά όλα τα υλικά.
Την αφήνουμε στο ψυγείο.
Ετοιμάζουμε τα crab cakes: χωρίζουμε την καβουρόψιχα σε μέτρια κομμάτια και την ανακατεύουμε σε μπολ μαζί με τον μαϊντανό, τη μουστάρδα και τη φρυγανιά.
Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάμε καλά τη μαγιονέζα, τα αβγά, τη Worcestershire sauce και το sherry. Ρίχνουμε σιγά -σιγά το μείγμα στο μπολ με την καβουρόψιχα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ενωθούν τα υλικά και αλατοπιπερώνουμε -αν το μείγμα μας φαίνεται πολύ αραιό, προσθέτουμε λίγη φρυγανιά ακόμα.
Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα και χωρίζουμε το μείγμα σε 8 κομμάτια.
Αλείφουμε τα χέρια μας με ελαιόλαδο, πλάθουμε προσεκτικά “μπιφτέκια” σε οβάλ σχήμα και τα αραδιάζουμε στο ταψί.
Σκεπάζουμε με άλλο ένα φύλλο λαδόκολλας και αφήνουμε στο ψυγείο για μια ώρα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C αφαιρούμε τη λαδόκολλα που σκεπάζει τα καβουρομπίφτεκα, τα αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο χρησιμοποιώντας πινέλο και ψήνουμε για 10-15 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρυσοκάστανο χρώμα.
Τα μεταφέρουμε στα πιάτα και τα συνοδεύουμε με τη μαγιονέζα ταρτάρ και φέτες λεμονιού.(Σημ.: πιάτο από την αμερικάνικη κουζίνα).
Α.Τ.
Α.Τ.