Υλικά
Υλικά
500 γρ. χυλοπίτες
300 ml ζωμός κοτόπουλου
Ένα κομμάτι κόκκινη κολοκύθα περίπου 250 γρ.
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μέτριο πράσινο κολοκυθάκι κομμένο σε πολύ λεπτά μπαστουνάκια (ζυλιέν)
40 γρ. κολοκυθόσπορο
100 ml. γάλα καρύδας
1 κ.γ. λάδι τρούφας
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Ψήνουμε την κολοκύθα στο φούρνο στους 140οC βαθμούς μέχρι να μαλακώσει.
Αφαιρούμε τους σπόρους και τις μεμβράνες, βγάζουμε τη σάρκα με κουτάλι και μεταφέρουμε στο μπλέντερ μαζί με το γάλα καρύδας και πολτοποιούμε.
Αφήνουμε στην άκρη.
Βράζουμε τις χυλοπίτες al dente στον ζωμό του κοτόπουλου.
Ζεσταίνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι 1-2 κ.σ ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μπαστουνάκια του κολοκυθιού για 1 λεπτό.
Προσθέτουμε την κρέμα κολοκύθας, τους κολοκυθόσπορους και τις χυλοπίτες, ανακατεύουμε προσεκτικά και σερβίρουμε με το λάδι τρούφας.
Η συνταγή είναι από το εστιατόριο 520 της Νάξου.