Υλικά
Υλικά (για 2 άτομα)
250 γρ. ζυμαρικά
80 γρ. σύγκλινο ψιλοκομμένο
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
⅓ κ.γ. πολτό ψητού σκόρδου
20 ml λευκό ξηρό κρασί
1 αβγό αχυρώνα (από κότες ελευθέρας βοσκής)
10 ml ελαιόλαδο
50 γρ. κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας
2 κλωνάρια φρέσκος μαϊντανός ψιλοκομμένος
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σοτάρουμε το σύγκλινο με το φρέσκο κρεμμυδάκι σε ελαιόλαδο, προσθέτουμε το σκόρδο, σβήνουμε με το κρασί, το αφήνουμε να εξατμισθεί και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά.
Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε 40 ml ζωμό λαχανικών ή νερό.
Βράζουμε τα ζυμαρικά al dente, ρίχνουμε το αβγό χτυπημένο με το τυρί, ενώ προηγουμένως τα έχουμε αναμείξει με λίγο κρύο νερό.
Μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα, αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τον μαϊντανό και σερβίρουμε.Ετοιμάζουμε το σκόρδο: κόβουμε οριζοντίως την κορυφή από ένα κεφάλι σκόρδο και το τοποθετούμε σε μικρό ταψάκι ίσα να το χωράει, σκεπασμένο με ½ φλ.
γάλα φρέσκο με πλήρη λιπαρά.
Ψήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει.
Στη συνέχεια, βγάζουμε τη σάρκα από τη φλούδα πιέζοντας και την πολτοποιούμε μαζί με 1 κ.σ σπορέλαιο σε μπλέντερ.
Διατηρούμε την κρέμα του ψημένου σκόρδου στο ψυγείο μέσα σε γυάλινο βαζάκι που κλείνει καλά, σκεπασμένο με λάδι.
*Η συνταγή είναι από το εστιατόριο "Olive Garden".