Υλικά
Υλικά (Για 1 μερίδα)
300 γρ. καραβίδες
½ ξερό κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
2 ώριμες ντομάτες περασμένες από τρίφτη
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ. γ. Ricard (ανισάτο αλκοόλ, αντικαθίσταται από ούζο)
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κ.σ. βούτυρο
Λίγα φύλλα φρέσκο βασιλικό
100 γρ. κριθαράκι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις καραβίδες, κρατάμε τα κελύφη και τα βάζουμε να βράσουν σε λίγο νερό. Αφήνουμε το υγρό να σωθεί και να μείνουν 2 κ.σ Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις καραβίδες.
Σβήνουμε με μια κ.γ.
Ricard.
Προσθέτουμε το κριθαράκι, σοτάρουμε ελαφρώς και ρίχνουμε την ντομάτα.
Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό.
Όταν το κριθαράκι είναι σχεδόν έτοιμο αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο, τον μαϊντανό και το βασιλικό.
*Η συνταγή είναι από το εστιατόριο "Grada Nuevo" στη Θεσσαλονίκη.