Υλικά
Υλικά
Για τη ζύμη
2 ½ φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 φλ. στραγγιστό αλεύρι
Για την επικάλυψη
200 γρ. έτοιμη σάλτσα ντομάτα με βασιλικό
500 γρ. κοτόπουλο στήθος ψημένο χωρίς την πέτσα σε μπουκιές
250 γρ. μοτσαρέλα
20 ντοματίνια κομμένα στα δύο
⅓ φλ. ελαιόλαδο
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. βασιλικό
1 κ.σ. ρίγανη ξερή
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε, στεγνώνουμε και κόβουμε τα ντοματάκια στα δύο κατά μήκος.
Τα βάζουμε σε μια σειρά σε ταψάκι, τα αλατοπιπερώνουμε καλά, τα ραντίζουμε με τις 3 κ.σ ελαιόλαδο και τα πασπαλίζουμε με τη ρίγανη.
Ανακατεύουμε την έτοιμη σάλτσα ντομάτας με το ελαιόλαδο και δοκιμάζουμε το αλάτι και το πιπέρι.
Ξύνουμε στη χοντρή μεριά του τρίφτη τη μοτσαρέλα.
Ψήνουμε τα ντοματίνια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 15 λεπτά.
Αφήνουμε στην άκρη.Για να ετοιμάζουμε τη ζύμη, ανακατεύουμε σε μπολ το αλεύρι και το γιαούρτι και ζυμώνουμε καλά για 10 λεπτά μέχρι να έχουμε μια ελαστική ζύμη και της δίνουμε το σχήμα μπάλας.
Αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο ένα ταψί διαμέτρου 27 εκ.
Βάζουμε στη μέση του ταψιού την μπάλα της ζύμης και την πιέζουμε με την παλάμη από το κέντρο προς τα άκρα, απλώνοντάς την στη βάση του ταψιού, σε πάχος 1 εκ.
και ανασηκώνοντάς την να καλύψει και τα πλάγια.
Αλείφουμε με τη σάλτσα ντομάτα, σκορπίζουμε επάνω τη μοτσαρέλα και τακτοποιούμε τις μπουκιές του κοτόπουλου και ανάμεσα τα μαριναρισμένα ντοματίνια.
Ψήνουμε για 15 λεπτά, ξεφουρνίζουμε, σκορπάμε επάνω τα φύλλα βασιλικού και σερβίρουμε.A.T.