X

Κοτόπουλο Tεριγιάκι

Υλικά

Υλικά

2 ολόκληρα στήθη κοτόπουλου χωρισμένο το καθένα σε δύο μέρη

1 κομμάτι φρέσκια ρίζα τζίντζερ μήκους 6 εκ. καθαρισμένη από τη φλούδα 

1 φλ. ξυσμένο κρεμμύδι

3 κ.σ. + 3 κ.γ. σπορέλαιο 

6 κ.σ. σάκε

1 κ.σ. σπορέλαιο

Για τη σος τεριγιάκι

3 κ.σ. σάκε 

3 κ.σ. mirin*

3 κ.σ. ζάχαρη

6 κ.σ. σόγια σος

6 κ.σ. νερό

Για γαρνιτούρα: σουσάμι ελαφρά καβουρδισμένο

Εκτέλεση

Ξύνουμε το τζίντζερ και το κρεμμύδι στον τρίφτη επάνω από μπολ (για να μαζέψουμε τον χυμό τους) και ανακατεύουμε να γίνουν ένα μείγμα.

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα Tεριγιάκι ανακατεύοντας σε μεγάλο μπολ όλα τα υλικά.

Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο και το μαρινάρουμε στη σάλτσα Τεριγιάκι για μισή ώρα.

Ζεσταίνουμε τις 3 κ.σ σπορέλαιο σε αντικολλητικό τηγάνι επάνω σε μέτρια φωτιά.

Βγάζουμε στραγγιστά το κοτόπουλο από τη μαρινάδα, προσπαθώντας να είναι όσο γίνεται πιο στεγνό από σάλτσα.

Το βάζουμε στο τηγάνι από τη μεριά της πέτσας και τηγανίζουμε πιέζοντας με σπάτουλα, μέχρι να βγάλει το λίπος της η πέτσα και να πάρει χρυσοκάστανο χρώμα.

Γυρίζουμε τις φέτες από την άλλη μεριά, μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά και σβήνουμε με το σάκε.

Σκεπάζουμε αμέσως το τηγάνι και μαγειρεύουμε το κοτόπουλο με τον ατμό του σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.

Αφαιρούμε το σκέπασμα, μεταφέρουμε το κοτόπουλο σε πιατέλα και το κόβουμε σε μεγάλες μπουκιές.

Αφαιρούμε το λίπος από το τηγάνι, ρίχνουμε τα 3 κ.γ.

σπορέλαιο και ξαναβάζουμε το κοτόπουλο στο τηγάνι.

Τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά και περιχύνουμε με τη σάλτσα Τεριγιάκι που έχει μείνει.

Μαγειρεύουμε μέχρι να μειωθεί η σάλτσα σχεδόν στο μισό, περιχύνοντας συνέχεια το κοτόπουλο, μέχρι να εξατμισθεί τελείως το σάκε και το μιρίν, να καραμελώσει η ζάχαρη και να πυκνώσει η σάλτσα.

Πασπαλίζουμε με το σουσάμι και μεταφέρουμε σε πιατέλα στρωμένη με μαρούλι. Α.Τ.

Επίσης...

Πείνασες; Δες 3 μακαρονάδες που τις φτιάχνεις σε 30 λεπτά

Ντομάτα, βασιλικός, παρμεζάνα, σπανάκι, κοτόπουλο και ντοματίνια είναι οι πρωταγωνιστές των τριών εύκολων συνταγών που θα βρεις εντός.

3 εναλλακτικές συνταγές με κοτόπουλο

Το κοτόπουλο ψημένο στο φούρνο είναι αξία, όμως μπορείς να το απολαύσεις και με εναλλακτικούς τρόπους: σε κροκέτα, πίτα ή ως κοτοσαλάτα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Εξωτικό Κοτόπουλο

Η συνταγή για εξωτικό κοτόπουλο.

Κοτόπουλο Φρικασέ

Η συνταγή για κοτόπουλο φρικασέ.

Μια Εύκολη και Γευστική Κοτόπιτα

Η συνταγή για μία εύκολη και γευστική κοτόπιτα.

Κοτόπουλο Μαριναρισµένο Ελαφρύ και Νόστιµο

Πώς θα φτιάξεις κοτόπουλο µαριναρισµένο ελαφρύ και νόστιµο.

Κοτοσαλάτα Μεθυσµένη

Η συνταγή για μία θαυμάσια κοτοσαλάτα.

Κοτόπουλο µε Μανιτάρια

Η συνταγή για κοτόπουλο με μανιτάρια.

Εύκολο Κοτόπουλο Κοκκινιστό µε Σπανάκι

Η συνταγή για εύκολο κοτόπουλο κοκκινιστό µε σπανάκι.

Κοτόπουλο Ψητό της Κατσαρόλας µε Φέτα

Η συνταγή για κοτόπουλο ψητό της κατσαρόλας µε φέτα.

Κοτόπουλο µε Πατάτες και Θυµάρι στην Κατσαρόλα

Η συνταγή για κοτόπουλο µε πατάτες και θυµάρι στην κατσαρόλα.

Κοτόπουλο Λεµονάτο µε Μάραθο

Η συνταγή για κοτόπουλο λεµονάτο µε µάραθο.

Κοτόπουλο Στραπατσάδα

Η συνταγή για κοτόπουλο στραπατσάδα.