Υλικά
Υλικά
1 μπουτάκι αρνί κομμένο σε μερίδες
2 φλ. ντομάτα ψιλοκομμένη
1 φλ. ε.π. ελαιόλαδο
½ κ.σ. πελτές ντομάτας
2 σκελίδες σκόρδο
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
1 φλ. λευκό ξηρό κρασί
500 γρ. χυλοπίτες
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε σε φαρδιά κατσαρόλα το ελαιόλαδο, ροδίζουμε το αρνί από όλες τις πλευρές, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 5-7 λεπτά μέχρι να μαραθεί.
Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί, μεταφέρουμε σε πήλινη γάστρα με σκέπασμα.
Προσθέτουμε την ντομάτα, τον πελτέ και 1 φλ.
καυτό νερό και ψήνουμε στους 160οC για 1 ½ ώρα.
Ανοίγουμε τη γάστρα, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τις χυλοπίτες, 1 φλ.
καυτό νερό και 1-2 κ.σ βούτυρο.
Αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί χωρίς να σκεπάσουμε τη γάστρα, μέχρι να γίνουν οι χυλοπίτες.
Το ζυμαρικό δεν πρέπει να στεγνώσει, γι αυτό, αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο καυτό νερό ακόμα. *H συνταγή είναι από την παραδοσιακή ταβέρνα του ξενώνα "Γαλαξίας" στο Μέτσοβο.