X

Σιρόπι πιπεριάς

Υλικά

Υλικά

1 φλ.τσ. ζάχαρη λευκή

1 φλ.τσ. νερό

2-3 καυτερές πιπεριές κόκκινες ή πράσινες

Εκτέλεση

Πλένουμε τις πιπεριές, τις σχίζουμε κατά μήκος και αφαιρούμε τις λευκές μεμβράνες και τα σποράκια.

Αν θέλουμε πολύ καυτερό σιρόπι δεν αφαιρούμε όλους τους σπόρους.

Τις κόβουμε σε φετάκια.

Βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη σε κατσαρολάκι και σιγοβράζουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Προσθέτουμε τις πιπεριές και σιγοβράζουμε για 10’-15’.

Περνάμε το σιρόπι από σουρωτήρι και το αφήνουμε να κρυώσει.

Το διατηρούμε σε μουκάλι στο ψυγείο για 2-3 εβδομάδες.

Θα δώσει πικάντικη γεύση σε dressing σαλάτας, στο Bloody Mary, αλλά και σε διάφορες μαρινάδες κρεατικών.

Επίσης...

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Ψωµί από Αλεύρι Ολικής Άλεσης

Πώς θα φτιάξεις ψωμί από αλεύρι ολικής άλεσης.

Ρολό Κιµά µε Λαχανικά

Η συνταγή για ρολό κιμά με λαχανικά.

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Ψωµί Ζυµωτό

Η συνταγή για ζυμωτό ψωμί.

Ιτσλί µε Αρνάκι και Μοσχάρι

Πώς θα φτιάξεις ιτσλί με αρνάκι και µοσχάρι.

Πλούσια Σούπα Γιουβαρλάκια µε Λαχανικά

Η συνταγή για πλούσια σούπα γιουβαρλάκια µε λαχανικά.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Μπιφτέκια Γεµιστά στο Τηγάνι

Η συνταγή για γεμιστά μπιφτέκια στο τηγάνι.

Η πιο Εύκολη Κιµαδόπιτα µε Λαχανικά

Πώς θα φτιάξεις την πιο εύκολη κιμαδόπιτα με λαχανικά.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι