Υλικά
Υλικά για 6 άτομα
6 γλώσσες των 400 γρ.
60 γρ. βούτυρο αγελαδινό
30 ml ελαιόλαδο
80 γρ. αλεύρι
1 λεμόνι
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα ψάρια από εντόσθια και λέπια, τα πλένουμε και τα αλατίζουμε.
Αφήνουμε να μείνουν με το αλάτι 30’.
Βάζουμε αλεύρι σε ταψάκι και αλευρώνουμε τα ψάρια τινάζοντας το περίσσευμα.
Βάζουμε στη φωτιά ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι και ρίχνουμε το ελαιόλαδο.
Ροδίζουμε τις γλώσσες για 2’ από κάθε πλευρά και προσθέτουμε στο τηγάνι το βούτυρο.
Τις γυρίζουμε προσεκτικά με σπάτουλα και τηγανίζουμε σε χαμηλή φωτιά ραντίζοντας συχνά τα ψάρια με το βούτυρο του τηγανιού.
Το βούτυρο θα πρέπει να πάρει καστανό χρώμα (beurre noisette).
Όταν είναι έτοιμες τις βγάζουμε σε πιατέλα.
Στύβουμε το λεμόνι μέσα στο βούτυρο, ανακατεύουμε και ραντίζουμε τα ψάρια.
Συνοδεύουμε με πατατούλες στον ατμό και ψιλοκομμένο μαϊντανό.