Υλικά
1 φιλέτο από διπλό στήθος κοτόπουλου, κομμένο σε χοντρές λωρίδες
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 γεμάτο κ.γλ. μίγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
ελάχιστο αλάτι
Για τη σος
1 σφηνάκι μέλι
χυμό και ξύσμα από 2 λεμόνια (ή λάιμ)
λίγη ρίγανη
1 κοφτή κ.σ. μουστάρδα
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε καλά σε δυνατή φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι. Μόλις ζεσταθεί, βάζουμε το λάδι και προσθέτουμε το κοτόπουλο μαζί με λίγο αλάτι και το μείγμα μπαχαρικών.
Το αφήνουμε να ψηθεί καλά και να ροδίσει και από τις δύο πλευρές, χωρίς όμως να ξεραθεί και να χάσει τη γεύση του. Χρειάζεται περίπου 2'-3' από κάθε πλευρά.
Σε ένα ποτήρι ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά της σος, φροντίζοντας να λιώσει καλά το μέλι. Ρίχνουμε τη σος στο τηγάνι και περιμένουμε γύρω στα 2', σε δυνατή φωτιά, μέχρι να δέσει και να γίνει σαν ρευστή καραμέλα.
Στο σερβίρισμα ταιριάζει με λευκό ρύζι μπασμάτι.
Tip
Το μέλι μπορεί να γίνει πετιμέζι ή και οποιοδήποτε σιρόπι από γλυκό του κουταλιού. Η γεύση των φρούτων δίνει υπέροχο άρωμα στο κοτόπουλο.