Υλικά
2 ολόκληρα στήθη από κοτόπουλο, χωρίς την πέτσα τους, κομμένα σε μπουκιές
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γλ. μίγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
χυμό από ½ λεμόνι
4 μέτριες αραβικές πίτες (ή κυπριακές ή πίτες για σουβλάκι ή μεξικάνικες τορτίγιες)
1 μεγάλη ώριμη ντομάτα σε κυβάκια
1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
3 κ.σ. γιαούρτι
πάπρικα
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε καλά το γιαούρτι με 2 κουταλιές ελαιόλαδο, λίγο αλάτι και λίγη πάπρικα.
Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ρίχνουμε τα κομματάκια του κοτόπουλου.
Αλατίζουμε, προσθέτουμε το μείγμα μπαχαρικών και ψήνουμε για 5' περίπου, γυρνώντας συνεχώς το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές.
Σβήνουμε με τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε για 1', μέχρι να καραμελώσει.
Βγάζουμε το κοτόπουλο και ζεσταίνουμε στο τηγάνι τις πίτες και από τις δύο πλευρές.
Μοιράζουμε από μία πίτα σε κάθε πιάτο και από πάνω σερβίρουμε το κοτόπουλο, την ντομάτα και τον μαϊντανό. Τελειώνουμε με το γιαούρτι, πασπαλίζουμε με άφθονο πιπέρι και το τρώμε ζεστό.
Tip
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το κοτόπουλο με γαλοπούλα. Αν το θέλουμε πιο πικάντικο, προσθέτουμε όσο ψήνεται λίγο μπούκοβο ή μια ψιλοκομμένη καυτερή πιπερίτσα.