Υλικά
1 δόση από τη βασική συνταγή για φύλλο (4 φύλλα)
1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
2 μεγάλα κρεμμύδια σε φέτες
3 φέτες μπέικον σε ψιλά κομματάκια
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
1 γεμάτο κ.γλ. πάπρικα γλυκιά
2-3 αστεροειδείς γλυκάνισους
1 ξύλο κανέλα
1 κ.γλ. τριμμένο μπαχάρι
½ φλιτζ. λευκό κρασί
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μικρό τηγάνι χωρίς άλλο λίπος ψήνουμε το μπέικον μέχρι να βγάλει όλο το λίπος του. Το στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρουμε υπομονετικά τα κρεμμύδια μαζί με λίγο αλάτι, μέχρι να πάρουν ένα καφετί χρώμα και να μελώσουν. Προσθέτουμε τον κιμά, την πάπρικα, τον γλυκάνισο, την κανέλα και το μπαχάρι και σοτάρουμε για άλλα 5'. Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.
Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το μπέικον, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε τον κιμά για 15' περίπου. Εκτός φωτιάς, αφαιρούμε το ξύλο κανέλας και τους γλυκάνισους, προσθέτουμε τον μαϊντανό και μπόλικο πιπέρι και ανακατεύουμε.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Σε μεταλλικό καλά λαδωμένο ταψί απλώνουμε πατσαβουριαστά και καλά λαδωμένα τα δύο φύλλα, στρώνουμε από πάνω τη γέμιση και σκεπάζουμε με τα άλλα δύο φύλλα, επίσης λαδωμένα. Λαδώνουμε την επιφάνεια, χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια, τη ραντίζουμε με νερό και την ψήνουμε για 1 ώρα περίπου, μέχρι να ροδίσει καλά το φύλλο.
Tip
Αν τη φτιάξετε με έτοιμο φύλλο, της ταιριάζουν και η σφολιάτα, αλλά και η κουρού και το φύλλο κρούστας.