Υλικά
1½ κιλό κατσικάκι, μπούτι και χεράκι, σε μερίδες
2 κιλά πατάτες κομμένες κυδωνάτες
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο στο χέρι
4 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
½ φλιτζ. γίδινο βούτυρο τύπου Κερκύρας
2 κ.γλ. κάρι
1 ξύλο κανέλας
1 πρέζα κανέλα
2 κ.γλ. μίγμα μπαχαρικών για κρέας ή κοτόπουλο
1 μουκάλι ξανθιά μπίρα
3 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες στο χέρι ή 1 συσκευασία κονκασέ
1 κ.γλ. ζάχαρη
μερικά κλωναράκια ψιλοκομμένο μαϊντανό
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και το βούτυρο και σοτάρουμε το κατσικάκι μαζί με την κανέλα, το μίγμα μπαχαρικών και το κάρι, μέχρι να ροδίσει καλά από όλες τις μεριές.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, φέρνουμε δυο βόλτες και σβήνουμε με την μπίρα.
Την αφήνουμε να εξατμιστεί, προσθέτουμε την ντομάτα, αλατοπίπερο και τη ζάχαρη, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Σιγομαγειρεύουμε το κρέας μέχρι να μαλακώσει.
Τότε προσθέτουμε και τις πατάτες, μαζί με 1 φλιτζανάκι του καφέ νερό αν χρειαστεί, και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να μαλακώσουν και να μελώσει η σάλτσα.
Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και λίγο επιπλέον πιπέρι και σερβίρουμε.
Tip
Λιώνοντας με το πιρούνι τις πατάτες μέσα στη σάλτσα, θα απολαύσεις τον πιο νόστιμο πουρέ. Γι’αυτό βάλτε μερικές πατάτες παραπάνω, ποτέ δεν είναι αρκετές.