Υλικά
1½ κιλό κρεμμύδια κομμένα όπως στη χωριάτικη
3½ φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 φλιτζ. γάλα
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
4 αβγά
½ κ.γλ. κανέλα τριμμένη
½ κ.γλ. μπαχάρι τριμμένο
1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
2 κ.σ. βούτυρο αγελάδος
αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο για το ταψί
Εκτέλεση
Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μαζί με το αλατοπίπερο, την κανέλα και το μπαχάρι, σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά μέχρι να μαλακώσουν, να μειώσουν στο ⅓ τον όγκο τους και να αποκτήσουν ένα καραμελένιο καφετί χρώμα.
Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε το γάλα, το αλεύρι και τα αβγά μέχρι να πάρουμε έναν ομοιόμορφο χυλό. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τον δυόσμο και λίγο αλάτι.
Απλώνουμε το μείγμα σε λαδωμένο ταψί, μοιράζουμε σε κυβάκια το βούτυρο στην επιφάνεια και ψήνουμε σε ζεστό φούρνο στους 180°C για 1 περίπου ώρα.
Tip
Αντί για δυόσμο μπορείτε να βάλετε ψιλοκομμένο μαϊντανό ή ξερή ρίγανη.