X

Μακαρονάδα με Μελιτζάνες και Μοτσαρέλα

Ονειρεμένη μακαρονάδα, βολική για ένα κάλεσμα, αφού μπορούμε να τη φτιάξουμε από πριν και να την κρατήσουμε ζεστή στον φούρνο μέχρι να έρθουν οι καλεσμένοι μας.

Υλικά

1 πακέτο πένες

ελαιόλαδο

2 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο

1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ

15 ντοματίνια

1 κ.γλ. ζάχαρη

2 μέτριες μελιτζάνες σε μεγάλα κυβάκια

1 μικρό ματσάκι φρέσκο βασιλικό ή 1 κ.γλ. ξερό

¾ φλιτζ. τριμμένη παρμεζάνα

2 μπάλες μοτσαρέλα σε κυβάκια

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.

Βράζουμε τις πένες στον μισό ακριβώς χρόνο απ’ όσο λέει η συσκευασία τους. Ο χρόνος ψησίματος είναι σημαντικός, για να μη λασπώσει στη συνέχεια η μακαρονάδα στον φούρνο.

Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε με 3 κουταλιές ελαιόλαδο το κονκασέ, το σκόρδο, τη ζάχαρη και λίγο αλάτι.

Ανακατεύουμε για 10' σε δυνατή φωτιά και ύστερα ρίχνουμε και τα ντοματίνια. Τα φέρνουμε μια δυο βόλτες, προσθέτουμε τον βασιλικό και κατεβάζουμε τη σάλτσα από τη φωτιά.

Σε άλλο τηγάνι σοτάρουμε τη μελιτζάνα με 4 κουταλιές ελαιόλαδο και λίγο αλατάκι, ανακατεύοντας συνεχώς σε δυνατή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν.

Παίρνουμε μια γάστρα ή οποιοδήποτε σκεύος για τον φούρνο που να είναι σχετικά στενό και βαθύ, όπως το κεραμικό που ψήνουμε το σουφλέ.

Το ντύνουμε με μερικές στρώσεις χαρτί για τον φούρνο, αφήνοντας να προεξέχει ένα μεγάλο κομμάτι, που σε λίγο θα μας χρησιμέψει σαν καπάκι. Βάζουμε μέσα τις πένες, τα τυριά, τη σάλτσα, τις μελιτζάνες και μπόλικο πιπέρι.

Ανακατεύουμε απαλά και κλείνουμε καλά την επιφάνεια με το χαρτί που περισσεύει. Αν το σκεύος έχει καπάκι, το σκεπάζουμε. Και να μην έχει όμως, δεν πειράζει, αφού το χαρτί είναι από μόνο του αρκετό.

Ψήνουμε για 20'.

Tip

Αντικαθιστούμε τις πένες με οποιοδήποτε ζυμαρικό μας αρέσει.

Επίσης...

Απολαυστικές συνταγές με ζυμαρικά για κάθε περίσταση

Από κλασικά ιταλικά πιάτα μέχρι πιο μοντέρνες προτάσεις, ακολουθούν συνταγές που σίγουρα θα ικανοποιήσουν κάθε ουρανίσκο.

3 μακαρονάδες με σολομό

Δοκίμασε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές που συνδυάζουν τα ζυμαρικά με την πλούσια γεύση του ψαριού.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

3 συνταγές για πεντανόστιμα κανελόνια

Κλασικά με κιμά ή ιδιαίτερα με μανιτάρια ή και σπανάκι, τα κανελόνια είναι πάντα μια ιδανική λύση για ένα λαχταριστό γεύμα.

Γιουβαρλάκια µε Χυλοπίτες

Η συνταγή για γιουβαρλάκια με χυλοπίτες.

Τορτελίνια με Σπανάκι

Η συνταγή για θαυμάσια τορτελίνια με σπανάκι.

Κανελόνια με Κιμά

Η πιο αυθεντική συνταγή που θα βρεις για κανελόνια με κιμά.

Φαρφάλες με Πέστο, Μελιτζάνες και Αρακά

Πώς θα φτιάξεις φαρφάλες με πέστο, μελιτζάνες και αρακά.

Στριφτάρια µε Τραχανά

Πώς θα φτιάξεις στριφτάρια με τραχανά.

Πένες µε Καρύδια και Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις πένες με καρύδια και πατάτες.

Μακαρόνια µε Πάστα Ελιάς και Σουσάµι

Η συνταγή για μακαρόνια µε πάστα ελιάς και σουσάµι.

Κανελόνια με Σπανάκι

Η συνταγή για κανελόνια με σπανάκι.

Κοτόπουλο µε Μπαχαρικά και Αρωµατικά, µε Μακαρόνια

Η συνταγή για κοτόπουλο με µπαχαρικά και αρωµατικά, µε µακαρόνια.