Υλικά
500 γρ. συκώτι καθαρισμένο και κομμένο σε λεπτές λωρίδες
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. μπαλσάμικο
χυμό και ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 κ.γλ. κορν φλάουρ
1 κ.γλ. μίγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
αλάτι
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε το συκώτι μαζί με το μίγμα μπαχαρικών και από τις δύο πλευρές, μέχρι να ψηθεί. Το αλατίζουμε.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το κορν φλάουρ με τον χυμό πορτοκαλιού. Σβήνουμε το συκώτι με το μπαλσάμικο και το πορτοκάλι.
Μόλις η σάλτσα αρχίσει να δένει, το κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το ξύσμα και σερβίρουμε με πουρέ ή με βραστές πατατούλες.
Tip
Για να γίνει πιο τρυφερό, αφήνουμε το συκώτι για ½ ώρα μέσα σε φρέσκο γάλα. Το στεγνώνουμε καλά σε χαρτί κουζίνας πριν το μαγειρέψουμε.