Υλικά
1 φύλλο έτοιμη ζύμη κουρού
βούτυρο αγελάδος για την ταρτιέρα
150 γρ. ανθότυρο
100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
200 γρ. φέτα σε μικρά κομματάκια
3 αβγά
½ ποτήρι κεφίρ ή αριάνι (ή στην ανάγκη ½ ποτήρι γάλα)
1 μικρό ματσάκι ψιλοκομμένο δυόσμο
250 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
φυλλαράκια δυόσμου για το ντεκόρ
πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Βουτυρώνουμε μια ταρτιέρα 26 εκ. και στρώνουμε ομοιόμορφα τη ζύμη στον πάτο και μέχρι επάνω στα τοιχώματα. Τρυπάμε τον πάτο με πιρούνι. Όσο πιο κρύα είναι η ζύμη τόσο πιο τραγανή και τριφτή θα μας βγει. Αν μας έχει ζεσταθεί, την αφήνουμε ένα δεκάλεπτο στο ψυγείο.
Για τη γέμιση, ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα τυριά με τα αβγά και το κεφίρ. Ρίχνουμε πιπέρι και τον ψιλοκομμένο δυόσμο.
Απλώνουμε στη βάση της τάρτας το μίγμα και από πάνω στολίζουμε με τα ντοματίνια, με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω.
Ψήνουμε για 40', μέχρι να ροδίσει η ζύμη.
Αφήνουμε την τάρτα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και τη στολίζουμε με τα φυλλαράκια δυόσμου (αν είναι καυτή, θα μαυρίσουν).
Tip
Αν έχουμε φρέσκο βασιλικό, αντικαθιστούμε τον δυόσμο ή, για περισσότερο άρωμα, βάζουμε και βασιλικό και δυόσμο.