Υλικά
1.500 γρ. αρνί με κόκαλο κομμένο σε μερίδες (μπούτι ή σπάλα) ή 1.000 γρ. ψαχνό
2 κεσεδάκια αγελαδινό γιαούρτι
χυμό από 2 λεμόνια
2 κ.γλ. ρίγανη ξερή
1 κ.γλ. μπούκοβο ή γλυκιά πάπρικα
2 κ.γλ. αλάτι
1 κ.γλ. πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Καθαρίζουμε το αρνί από τα περιττά λίπη και το πλένουμε σχολαστικά. Αφήνουμε να στραγγίξει σε ένα σουρωτήρι.
Μεταφέρουμε το κρέας σε μια βαθιά λεκάνη και αλατοπιπερώνουμε.
Προσθέτουμε το γιαούρτι, τη ρίγανη, το μπούκοβο και το λεμόνι και ανακατεύουμε με τα χέρια. Το τοποθετούμε στη γάστρα, προσθέτουμε 3 ποτήρια νερό και ψήνουμε με το καπάκι για 2½ ώρες.
Όσο ψήνεται το αρνάκι, φροντίζουμε δυο τρεις φορές να ανακατέψουμε και να το περιχύσουμε με το ζουμάκι του.
Στο τέλος αφαιρούμε το καπάκι, ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 220°C και το αφήνουμε να ροδίσει.
Τip
Για περισσότερο άρωμα, προσθέτουμε 1 κ.σ. μίγμα μπαχαρικών για κρέας ή κοτόπουλο και 1 πορτοκάλι με τη φλούδα, κομμένο στα 4.