X

Πίτσα με Σπανάκι, Μανιτάρια και Αυγά

Μία εύκολη συνταγή για πίτσα.

Υλικά

4 μεγάλες αραβικές πίτες

1 κιλό φρέσκο σπανάκι, πλυμένο και στραγγισμένο

6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

½ ματσάκι ψιλοκομμένο άνηθο

500 γρ. μανιτάρια κομμένα σε τέταρτα

εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

200 γρ. ξινομυζήθρα

8 αβγά

ανθό αλατιού

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σοτάρετε σε 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Προσθέστε το σπανάκι και αφήστε το σε δυνατή φωτιά μέχρι να στεγνώσει. Ρίξτε τον άνηθο και ανακατέψτε.

Σε ένα άλλο, αντικολλητικό τηγάνι σοτάρετε τα μανιτάρια με 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο.

Μοιράστε το σπανάκι και τα μανιτάρια σε 4 μεγάλες αραβικές πίτες. Βάλτε τις πίτες σε 2 ταψιά φούρνου και ρίξτε 2 αβγά σε κάθε πίτα, πάνω από το σπανάκι.

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ºC για 10 λεπτά.

Μόλις βγάλετε τις πίτες από τον φούρνο, μοιράστε την ξινομυζήθρα, στάξτε μερικές σταγόνες ελαιόλαδο πάνω από τα αβγά, πασπαλίστε με ανθό αλατιού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρετε.

Τip

Οι αραβικές πίτες είναι η εύκολη λύση για μια πίτσα στο λεπτό. Προσέξτε να μην τις παραφορτώσετε με υλικά, για να μην πανιάσουν, και να τις ψήσετε σε χαμηλή σχετικά θερμοκρασία, για να μην καούν οι άκρες.

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές