X

Ταλιατέλες με Αρακά και Προσούτο

Μία εξαιρετική πρόταση για ταλιατέλες που συνδυάζει τον αρακά, το προσούτο σαν βασικά υλικά αλλά και το τυρί κρέμα με αποτέλεσμα μια κρεμώδη σάλτσα που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο.

Υλικά

500 γρ. ταλιατέλες

100 γρ. αρακά

1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο

200 γρ. τυρί κρέμα

6 φέτες προσούτο

4 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό

100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

ελαιόλαδο

αλάτι

Εκτέλεση

Στρώστε σε ένα ταψί ένα φύλλο αλουμινόχαρτου. Απλώστε τις φέτες του προσούτο και ψήστε τις σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 10-12 λεπτά, μέχρι να γίνουν τραγανές.

Βγάλτε το προσούτο από τον φούρνο και αφήστε το να κρυώσει.
Αφού κρυώσει, ψιλοκόψτε το ή σπάστε το με τα χέρια σας σε μικρότερα κομμάτια.

Βράστε τις ταλιατέλες σε αλατισμένο νερό και, πριν τις στραγγίσετε, κρατήστε (για τη σάλτσα) μισό φλιτζάνι από το νερό όπου έβρασαν τα ζυμαρικά.

Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε 3 κουταλιές ελαιόλαδο για 3-4 λεπτά σε δυνατή φωτιά. Προσθέστε τον αρακά, το τυρί κρέμα και το νερό των ζυμαρικών που έχετε κρατήσει. Χαμηλώστε τη φωτιά, ανακατέψτε και μαγειρέψτε για 4-5 λεπτά.

Προσθέστε στη σάλτσα τις βρασμένες ταλιατέλες, την παρμεζάνα, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, ανακατέψτε και σερβίρετε.

Μοιράστε στα πιάτα τις φέτες του προσούτο που κόψατε σε μικρότερα κομμάτια.

Tip

Δοκιμάστε αυτό το τραγανό προσούτο σε πράσινες σαλάτες, στην κλασική ιταλική σαλάτα με ντομάτα και μοτσαρέλα, αλλά και σε ένα ωραίο χυλωμένο ριζότο με μανιτάρια ή γαρίδες.

Επίσης...

Απολαυστικές συνταγές με ζυμαρικά για κάθε περίσταση

Από κλασικά ιταλικά πιάτα μέχρι πιο μοντέρνες προτάσεις, ακολουθούν συνταγές που σίγουρα θα ικανοποιήσουν κάθε ουρανίσκο.

3 μακαρονάδες με σολομό

Δοκίμασε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές που συνδυάζουν τα ζυμαρικά με την πλούσια γεύση του ψαριού.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

3 συνταγές για πεντανόστιμα κανελόνια

Κλασικά με κιμά ή ιδιαίτερα με μανιτάρια ή και σπανάκι, τα κανελόνια είναι πάντα μια ιδανική λύση για ένα λαχταριστό γεύμα.

Γιουβαρλάκια µε Χυλοπίτες

Η συνταγή για γιουβαρλάκια με χυλοπίτες.

Τορτελίνια με Σπανάκι

Η συνταγή για θαυμάσια τορτελίνια με σπανάκι.

Κανελόνια με Κιμά

Η πιο αυθεντική συνταγή που θα βρεις για κανελόνια με κιμά.

Φαρφάλες με Πέστο, Μελιτζάνες και Αρακά

Πώς θα φτιάξεις φαρφάλες με πέστο, μελιτζάνες και αρακά.

Στριφτάρια µε Τραχανά

Πώς θα φτιάξεις στριφτάρια με τραχανά.

Πένες µε Καρύδια και Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις πένες με καρύδια και πατάτες.

Μακαρόνια µε Πάστα Ελιάς και Σουσάµι

Η συνταγή για μακαρόνια µε πάστα ελιάς και σουσάµι.

Κανελόνια με Σπανάκι

Η συνταγή για κανελόνια με σπανάκι.

Κοτόπουλο µε Μπαχαρικά και Αρωµατικά, µε Μακαρόνια

Η συνταγή για κοτόπουλο με µπαχαρικά και αρωµατικά, µε µακαρόνια.