Υλικά
800 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 κρόκο αυγού
1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
1 κουτ. γλυκού γούστερ σος
2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κουτ. σούπας θυμάρι
αλάτι, πιπέρι
4 φέτες μοτσαρέλα
Για το σερβίρισμα
ψωμάκια, 4 κουτ. γλυκού έτοιμη σάλτσα πέστο, ντομάτα, ρόκα
Εκτέλεση
Ζυμώστε όλα τα υλικά (εκτός από τη μοτσαρέλα) και αφήστε το μείγμα στο ψυγείο για 1-2 ώρες, σκεπασμένο με μεμβράνη τροφίμων.
Πλάστε 4 burgers και ψήστε τα σε μαντεμένιο σκεύος ή σε αντικολλητικό τηγάνι για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά (ο χρόνος είναι για μέτριο ψήσιμο, αν όμως θέλετε να είναι καλοψημένα, αφήστε τα για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά).
Λίγο πριν βγάλετε τα μπιφτέκια από τη φωτιά, απλώστε από μια φέτα μοτσαρέλας και αφήστε για 2 λεπτά ακόμα στη φωτιά, για να λιώσει η μοτσαρέλα.
Σερβίρετε τα burgers σε ψωμάκι αλειμμένο με τη σάλτσα πέστο, μαζί με φύλλα ρόκας και φέτες ντομάτας.
Τip
Για να λιώσει γρήγορα και ομοιόμορφα η μοτσαρέλα, σκεπάστε με ένα μεταλλικό μπολ το μπιφτέκι μόλις βάλετε τις φέτες της μοτσαρέλας.