Υλικά
500 γρ. φύλλα κρούστας
600 γρ. πατάτες βρασμένες και πολτοποιημένες
2 αυγά
250 γρ. κασέρι τριμμένο
200 γρ. ζαμπόν γαλοπούλας
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατέψτε τις πατάτες με το κασέρι, τα αυγά χτυπημένα, το ζαμπόν ψιλοκομμένο, αλάτι και πιπέρι.
Ανοίξτε τα φύλλα στον πάγκο εργασίας και κόψτε τα στη μέση κατά μήκος της μικρότερης πλευράς.
Αλείψτε με ελαιόλαδο το ένα φύλλο, βάλτε ένα φύλλο από πάνω και απλώστε κατά μήκος της μικρότερης πλευράς 2-3 κουταλιές από το μείγμα.
Τυλίξτε σε ρολό και επαναλάβετε με τα υπόλοιπα υλικά.
Βάλτε τα ρολάκια σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί, αλείψτε τα με ελαιόλαδο και ψήστε τα στους 200ºC σε αέρα και αντιστάσεις για 20 λεπτά.
Τip
Αρωματίστε το μείγμα με ρίγανη ή μαντζουράνα, που ταιριάζουν πολύ με τις πατάτες.