Υλικά
750 γρ. πατάτες
4 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι
15 φέτες μορταδέλα
100 γρ. τριμμένο τσένταρ
6 φέτες ψωμί τριμμένο
3 αβγά
150 γρ. αλεύρι για κάθε χρήση
5-6 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη
αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο
λάδι για το τηγάνισμα
Για το συνοδευτικό ντιπ
200 γρ. μαγιονέζα
2 κουτ. σούπας μουστάρδα
4 κουτ. σούπας τριμμένη παρμεζάνα
Εκτέλεση
Βράστε τις πατάτες ολόκληρες, με τις φλούδες τους, για 50 λεπτά. Στραγγίξτε τις, ξεφλουδίστε τις και όσο είναι ζεστές πολτοποιήστε τις.
Σοτάρετε σε 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο το κρεμμύδι. Προσθέστε τη μορταδέλα ψιλοκομμένη και αφήστε τα σε δυνατή φωτιά για 3 λεπτά.
Προσθέστε τα στον πουρέ πατάτας και ρίξτε το τσένταρ, τη ρίγανη, δύο κρόκους αβγών, 5 κουταλιές αλεύρι, αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε τα υλικά και προσθέστε λίγο αλεύρι αν το μείγμα είναι αραιό.
Πλάστε τις κροκέτες και περάστε τις διαδοχικά από το αλεύρι, από το αβγό και τα δύο ασπράδια που περίσσεψαν χτυπημένα και μετά από το τριμμένο ψωμί.
Τηγανίστε τις κροκέτες σε καυτό λάδι και βγάλτε τις σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν.
Ανακατέψτε τα υλικά για το συνοδευτικό ντιπ και σερβίρετε με τις κροκέτες.
Τip
Μόλις ετοιμάσετε το μείγμα, αφήστε το για μία ώρα στο ψυγείο, ώστε να πλάσετε ευκολότερα τις πατατοκροκέτες.