Υλικά
2 μεγάλες πατάτες
1 φλιτζάνι βρασμένα ρεβίθια
1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
12 ελιές ψιλοκομμένες
4 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κουτ. γλυκού πάπρικα
5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας βαλσαμικό ξίδι
αλάτι
Για τα ψητά ντοματίνια
500 γρ. ντοματίνια
1 κουτ. γλυκού θυμάρι
1 κουτ. γλυκού βασιλικό
1 κουτ. σούπας ζάχαρη
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι
Εκτέλεση
Ετοιμάστε τα ντοματίνια: Κόψτε τα στη μέση και βάλτε τα σε ένα πυρίμαχο σκεύος. Πασπαλίστε με το θυμάρι, τον βασιλικό, τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο και λίγο αλάτι. Ψήστε τα στους 200ºC για 20 λεπτά.
Βάλτε το κρεμμύδι σε ένα μπολ με παγωμένο νερό και αφήστε το για 30 λεπτά.
Καθαρίστε τις πατάτες και κόψτε τις σε μικρούς κύβους. Βράστε τις για 10 λεπτά σε αλατισμένο νερό. Στραγγίξτε τις και όσο είναι ζεστές ανακατέψτε τις με τα ρεβίθια, τις ελιές, το ελαιόλαδο και το ξίδι.
Στραγγίξτε τα κρεμμύδια, αλατίστε τα και ανακατέψτε τα με την πάπρικα και τον μαϊντανό.
Σερβίρετε την πατατοσαλάτα με τα ψητά ντοματίνια και τα κρεμμύδια.
Τip
Τον τόνο δίνει μια λαμπερή κόκκινη πάπρικα, γλυκιά ή καπνιστή, ή ακόμη και μία πιπεριά τσίλι.