Υλικά
500 γρ. πένες
2 κουτιά τόνο σε λάδι ή νερό
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
500 γρ. φρέσκες ντομάτες τριμμένες
3 κουτ. σούπας κάππαρη
4 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
100 ml λευκό κρασί
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σοτάρετε σε 4 κουταλιές ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο και τον τόνο (στραγγισμένο).
Προσθέστε την κάππαρη και σβήστε με το κρασί. Αλατοπιπερώστε, ρίξτε και τις ντομάτες και αφήστε να μαγειρευτούν σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά.
Βράστε τις πένες σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους, και στραγγίξτε τις.
Ρίξτε τις πένες στη σάλτσα του τόνου, προσθέστε τον μαϊντανό, ανακατέψτε και σερβίρετε.
Τip
Ετοιμάστε τη σάλτσα, ανακατέψτε με τα ζυμαρικά και αφήστε τα στο ψυγείο για 1-2 ώρες, ώστε να απολαύσετε και την εξίσου νόστιμη δροσερή εκδοχή αυτού του πιάτου.