Υλικά
Υλικά για 20 πιτάκια
Για τη ζύμη
350 γρ. αλεύρι
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
100 γρ. βούτυρο
100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
250 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
1 κοφτό κουταλάκι αλάτι
Για τη γέμιση
300 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα
150 γρ. ψιλοκομμένο σαλάμι αέρος
Για την επιφάνεια
1 αυγό
1 κουτ. γλυκού βασιλικό
1 κουτ. γλυκού τριμμένο πεπεροντσίνο ή πάπρικα
Εκτέλεση
Βάλτε σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ.
Προσθέστε το βούτυρο κομμένο σε μικρά κομμάτια, την παρμεζάνα και το γιαούρτι και ζυμώστε το μίγμα για λίγα λεπτά. Αν κολλάει στα χέρια, προσθέστε λίγο αλεύρι.
Ανοίξτε τη ζύμη με τον πλάστη σε φύλλο πάχους 2 εκατοστών περίπου και κόψτε τη σε δίσκους με ένα κουπ πατ (10 εκ).
Ανακατέψτε τη μοτσαρέλα με το σαλάμι και βάλτε λίγη γέμιση στο κέντρο κάθε δίσκου.
Αλείψτε τις άκρες της ζύμης με νερό, διπλώστε τον δίσκο της ζύμης και πιέστε τις άκρες να κολλήσουν.
Βάλτε τα πιτάκια σε ένα ρηχό ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Χτυπήστε το αυγό με 1 κουταλιά νερό και αλείψτε με αυτό τα πιτάκια.
Πασπαλίστε με τον βασιλικό και το πεπεροντσίνο ή την πάπρικα.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC για 20 λεπτά.
Τip
Παρμεζάνα και γιαούρτι είναι τα δύο μυστικά υλικά για να γίνει η ζύμη πεντανόστιμη και τραγανή.