Υλικά
Υλικά για 25 μπουρεκάκια
Για τη ζύμη
600 γρ. φαρίνα
200 ml χυμό πορτοκαλιού
200 γρ. λιωμένο βούτυρο
1 κουτ. σούπας ζάχαρη
1 κουτ. γλυκού αλάτι
4 κουτ. σούπας σουσάμι
λίγο γάλα για την επιφάνεια
Για τη γέμιση
200 γρ. ζαμπόν
200 γρ. τριμμένη γραβιέρα
2 ντομάτες ψιλοκομμένες
Εκτέλεση
Ετοιμάστε τη ζύμη: Βάλτε τη φαρίνα, το βούτυρο και τον χυμό πορτοκαλιού σε ένα μπολ, προσθέστε ζάχαρη και αλάτι και ζυμώστε το μείγμα.
Ψιλοκόψτε το ζαμπόν και ανακατέψτε με τη γραβιέρα και την ντομάτα.
Ανοίξτε τη ζύμη με τον πλάστη σε φύλλο με πάχος μισό εκατοστό. Κόψτε δίσκους ζύμης με ένα κουπ πατ.
Μοιράστε τη γέμιση, διπλώστε τη ζύμη και πατήστε τις άκρες για να κολλήσουν. Αλείψτε την επιφάνεια με γάλα και πασπαλίστε με σουσάμι.
Βάλτε τα μπουρεκάκια σε ταψί φούρνου στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήστε στους 180ºC για 25 λεπτά.
Τip
Ο χυμός πορτοκαλιού δίνει ξεχωριστή γεύση, νοστιμιά και υφή στη ζύμη.