Υλικά
Yλικά για 2-3 άτομα
½ πακέτο μακαρόνια (ή όποιο ζυμαρικό υπάρχει στο ντουλάπι)
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
250 γρ. φέτα τριμμένη
2 κ.γλ. ρίγανη
6-7 κλωναράκια φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο ή 1 κ.σ. ξερό δυόσμο
αλάτι, πιπέρι
1 ντομάτα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Βράζουμε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό, αλλά δεν τα στραγγίζουμε.
Αφαιρούμε τη φλούδα της ντομάτας, την κόβουμε σε κυβάκια και τη στραγγίζουμε από τα υγρά της.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε για μισό λεπτό το σκόρδο. Δεν θέλουμε να τηγανιστεί και να μαυρίσει, απλά να μαραθεί και να βγάλει τα αρώματά του.
Προσθέτουμε στο τηγάνι τη φέτα και τα μυρωδικά και με μια τρυπητή κουτάλα ρίχνουμε και τα μακαρόνια με όσο νερό παρασύρει μαζί της η κουτάλα.
Ανακατεύουμε καλά πάνω στη φωτιά μέχρι να αναμιχθούν ομοιόμορφα τα υλικά μας και σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και την ψιλοκομμένη ντομάτα.
Tip
Αν δεν σας αρέσει ο δυόσμος, βάλτε μαϊντανό ή, ακόμα καλύτερα, φρέσκο βασιλικό. Τον χειμώνα μπορεί να αρωματιστεί με 2-3 φυλλαράκια ξερό φασκόμηλο.