Υλικά
Υλικά για 4 άτομα
1 πακέτο πένες
4 μελιτζάνες φλάσκες κομμένες σε χοντρά καρέ, περίπου 2 εκατοστά
ελαιόλαδο για το τηγάνι
250 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
1 κόκκινο τσίλι φρέσκο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
1 κ.σ. ελαιόλαδο
200 γρ. φέτα σπασμένη σε κομματάκια
φυλλαράκια φρέσκου βασιλικού
παρμεζάνα ή ξερή μυζήθρα τριμμένη για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε τις πένες και τις στραγγίζουμε.
Σε ένα φαρδύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τις μελιτζάνες χωρίς να τις αλευρώσουμε, αφού τις αλατίσουμε. Τις στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.
Καθαρίζουμε το τηγάνι από το λάδι, το ξαναβάζουμε στη φωτιά και ρίχνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο, το τσίλι, τη φέτα και τα ντοματίνια μαζί με λίγο αλάτι και τα αφήνουμε να ζεσταθούν για 1'.
Προσθέτουμε τις πένες και τις μελιτζάνες, ανακατεύουμε και στο τέλος ρίχνουμε ζωντανό τον βασιλικό.
Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και, αν θέλουμε, με επιπλέον τυρί τριμμένο.
Tip
Γίνεται και στο χαρτί στον φούρνο: Μισοβράζουμε τα μακαρόνια, σοτάρουμε λίγο την ντομάτα με το σκόρδο και τυλίγουμε όλα τα υλικά σε λαδόκολλα. Τη βάζουμε σε ταψάκι και ψήνουμε στους 180°C για 30'.